Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunio entitats financieres

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i els tinents d'alcalde d'Hisenda Alfonso Molina i de Benestar Social Joan Ribas, s'han reunit aquest mati amb representants de 14 entitats bancaries del municipi d'Eivissa per tal d'exposar l'acord de ple pres per l'institució sobre els desnonaments al municipi.

Les entitats bancàries s'han compromès a traslladar a ses seves entitats financeres la necessitat de redactar un compromís social per escrit en el que certifiquin que no efectuen ni efectuaran desnonaments en el municipi d'Eivissa.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz ha destacat que des de l'Ajuntament d'Eivissa es buscaran línies d'actuació amb altres ajuntaments de l'illa i ha confirmat que des de la regidoria d'habitatge es preveu  implementar programes específics per les persones que cerquen un habitatge de lloguer.

Per la seva banda, el tinent l'alcalde de Benestar Social, Joan Ribas ha mostrat la necessitat de que els serveis socials puguin actuar abans de que es produeixi una situació de risc. Per aquest motiu ha demanat la col·laboració de les entitats bancàries que s'han compromès a informar als clients que es trobin en una situació delicada de la possibilitat de poder acudir als serveis socials de l'Ajuntament d'Eivissa.

Per altra banda, des de l'Ajuntament d'Eivissa ja s'ha instat al Govern Balear a establir en el termini de sis mesos un acord marc de referència amb les entitats financeres per evitar l'execució de desnonaments i  s'ha sol·licitat al Govern que es sancioni als bancs i entitats que tinguin habitatges buids durant més de dos anys.

Enllaços a:
Tall de veu de la reunió
Acord contra el desnonaments