Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

roda prensa pla inversions

El paquet de mesures, que s'enviarà al Govern Central dins del Fons d’Impuls Econòmic, es duran a aprovació el proper divendres en un ple extraordinari.

L'Alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz i els Tinents d'Alcalde d'Administració Municipal i territori, Alfonso Molina i Elena Boned han presentat tot un seguit de projectes que tenen per objectiu millorar la ciutat i posar en funcionament l'Ajuntament d'Eivissa. Aquest paquet de mesures s'enviaran al Govern central, en concret al Fons d'Impuls econòmic per tal de poder executar-les. Aquest Fons és una eina que permet als ajuntaments que compleixen una sèrie de requisits demanar crèdit a un tipus d'interès molt baix per realitzar inversions financerament sostenibles, és a dir projectes que no suposin despeses posteriors.

Es tracta d'obres i actuacions per millorar l'estat dels carrers i espais públics de la ciutat, donar mes serveis a les platges i d'obres molt importants per reduir els problemes que generen les pluges així com millorar les canalitzacions de la ciutat.

Entre les inversions previstes en vies Publiques destaquen el cobriment del torrent de sa Llavanera, l'asfaltat de diversos carrers, l'habilitació d'un nou aparcament de cotxes a la ciutat i la rehabilitació de l'escala del carrer Julio Cirer i Vela.

En matèria de sanejament i aigües, la inversió principal es la construcció d'un tanc de tempestes a la rodona de Can Misses que recollirà tota l'aigua de pluja que baixa de la carretera de Sant Antoni, evitarà que entri dins la ciutat d'Eivissa i s'utilitzarà posteriorment per regar zones verdes del municipi, la construcció d'un col·lector de pluvials pel camí de Can Murtera i l'habilitació d'un embornal al passeig Joan Carles I.

Quan a parcs i jardins s'ha previst l'habilitació d'una zona recreativa a illa plana. Es tracta d'un solar buid de propietat de l'ajuntament que es convertirà en un espai públic per als veïns del barri; condicionament de zones verdes al passeig de Platja den Bossa i la construcció d'un nou parc infantil i la instal·lació d'un modul a la platja de ses Figueretes.

En total, 3'7 milions d'euros que, una vegada estiguin aprovats pel Govern Central, s'integraran als pressupostos de 2016 i complementaran el capítol d'inversions.

Al proper ple de la institució es preveu aprovar l'amortització a càrrec del romanent de tresoreria de dos operacions de crèdit de 3'8 milions d'euros i així s'alliberaran els sous que es necessiten per a aquesta operació. També es preveu aprovar algunes modificacions pressupostàries, que ja s'havien anunciat, per tal de poder realitzar petites obres de manteniment.

Enllaç a:
Llistat d'obres

Enllaç a:
Tall de veu roda prensa