Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

obertura baludard santa Tecla

L'Ajuntament d'Eivissa, a traves de la regidoria de Patrimoni, ha obert al públic el baluard de Santa Tecla, ubicat a l'est de la Catedral.

Es tractava de l'únic baluard que estava tancat al public i és el punt mes alt de Dalt Vila. Amb la seva obertura, tots els baluards queden oberts i transitables.

Hi ha que destacar que el baluard de Santa Tecla és un mirador excepcional amb unes vistes privilegiades. Durant els darrers dies, que ha estat obert al públic, ha registrat multitud visites per part de turistes que passegen per Dalt Vila. El baluard romandrà obert al public de 10 a 21 hores tots els dies de la setmana excepte els dilluns que estarà tancat. Els dissabtes i diumenges l'horari serà de 10 a 14 hores.

Les obres de les muralles renaixentistes començaren a l'any 1555, dissenyades per l'enginyer italià Giovanni Battista Calvi, amb una primera fase de sis baluards: Santa Tecla, Sant Bernat, Sant Jordi, Sant Jaume, Sant Pere i Sant Joan. A l'any 1575 s'amplià amb un nou baluard al puig de Santa Llúcia.