Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaEls tinents d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Alfonso Molina, Joan Ribas i Elena López, han comparegut avui per informar de les darrers accions del govern municipal i comentar diversos temes d'actualitat del municipi. A continuació us feim un resum dels assumptes dels que han informat.

ÀREA D'ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL

- S'ha autoritzat ja a Aqualia per iniciar el subministrament d'aigua a Sant Josep. Es subministraran 500.000 litres diaris sempre i quan no es superi la punta de consum de 16.500 metres cúbics al dia, que es el màxim que es pot subministrar Vila complint amb la normativa sanitària.

- Estam en periode de pagament d'impostos. La recaptació prevista és de 29 milions d'euros i s'espera un pagament del 85 per cent aproximadament en periode voluntari.

- S'ha aprovat per part de la Comissió Informativa d'Hisenda la proposta d'ordenança que regularà la taxa que han de pagar els caixers automàtics. Aquesta ordenança anirà a ple el proper dilluns i preveu que les entitats bancàries hagin de pagar 400 euros per cada caixer que es trobi a la via pública.

- S'han aprovat també modificacions pressupostàries per dotar partides que estaven esgotades, concretament les de les àrees de Cultura, Festes, Manteniment Urbà i Comunicació. A més, s'ha aprovat la pròrroga del contracte amb l'empresa que gestiona el Centre d'Acollida Municipal.

- Durant el darrer trimestre, tal i com s'informarà al ple el dilluns, el periode mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament d'Eivissa ha set de 44,09 dies, millorant així els resultats del mateix periode de 2014.

- Per part de la Regidoria d'Hisenda s'ha començat ja a treballar en el pressupost de l'any 2016. El tinent d'alcalde d'Hisenda ha manifestat que està treballant en un increment del pressupost, concretament del capítol d'inversió, i buscant maneres de superar les limitacions que el Govern Central imposa a les administracions locals.

ÀREA DE TERRITORI I URBANISME

- En matèria de Vies Públiques destacar que durant les properes setmanes començarà la licitació dels projectes de PIOS que s’havien proposat al Consell Insular per part de l'anterior equip de govern i que són els següents: Aparcament provisional a l'avinguda de Sant Jordi, reparació del carrer de Pere Francès en el tram entre el carrer de Cabrera i Mallorca, subsministrament e instal·lació de tres punts de recollida de residus a l'avinguda dels Andens, millores a la xarxa de sanejament del passeig de ses Pitiüses, pla de senyalització horitzontal a les avingudes, supressió dels tocons de les palmeres afectades pel becut vermell i pavimentació de la zona de la passarel·la de la rotonda de Juan XXIII.

- S'estan fent tasques de neteja, pintura i jardineria a Dalt Vila de cara a les Festes de la Terra i els esdeveniments que comencen el proper dia 1. S’ha arreglat el camí de sa Berenada, s’està pintant la façana de l’edifici antic de l’Ajuntament i s’estan arreglant les jardineres de la plaça d’Espanya que estaven en molt mal estat.

- S'està fent la neteja especial a s’Alamera i als carrers peatonals de la Marina i a continuació es farà la des barri des Pratet.

- Quant a poda, s’han podat els arbres de l’avinguda d’Espanya i les palmeres de l’avinguda de Santa Eulària i en aquestos dies es farà també una actuació al passeig marítim per deixar en bon estat els arbres abans del dia 8, que és un dia en que es desplaça molta gent a la zona pels focs artificials del Consell i es vol donar la millor imatge possible.

- En matèria urbanística, dins de les feines que s'estan fent per aprovar el Pla General s’ha acordat amb els tècnics que la revisió del Catàleg de Patrimoni es farà per part dels propis tècnics municipals i que, així, s'estalviaran els sous de contractar-lo fora.

- Tot i que els mitjans son limitats, s'han començat dues campanyes de control i sanció: una pel que fa a solars privats que es troben en mal estat i que són objecte de queixa contínua per part de molts de vesins i una altra sobre ocupació de via pública i infraccions urbanístiques. Pel que fa a la primera campanya s'está  ja actuant a solars del barri de Can Misses i els voltants del primer cinturó de ronda, tot i que són accions una mica lentes; i pel que fa a la segona campanya, s’ha començat per la zona del passeig marítim i la de s’Alamera però, a la vista dels nombrosos incompliments trobats, es vol  ampliar la vigilància i el control a més zones i per això, un zelador de l'àrea d’Urbanisme començarà en els propers dies a col·laborar amb el departament de Comerç per tal d’incrementar la vigilància i la capacitat sancionadora municipal.

- A l’àrea de Patrimoni, han aparegut unes troballes arqueològiques importants al solar del carrer de la Santa Faç, on el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat tenia previst desenvolupar un petit projecte per fer uns banys públics i un petit bar. A rel de les troballes i de la seva importància s’ha hagut de demanar a l’arquitecte autor del projecte una revisió del mateix i s’hauràn de canviar els usos de l’espai per posar en valor el que s’ha trobat. Hi ha una part del foso de la murada medieval islàmica, la cimentació d’un mur medieval i restes d’una cisterna púnica.

- També en patrimoni, s’ha contractat un servei de monitors per tal de garantir l’atenció al públic al centre Madina Yabisah i als baluards museitzats durant la temporada turística, que és quan hi ha més visites i un horari més extens.


ÀREA DE BENESTAR SOCIAL I SERVEIS A LES PERSONES

- S’està portant a terme una feina tècnica important a rel de la problemàtica detectada al Centre d’Acollida Municipal. Actualment hi ha ja més de 20 persones en llista d'espera a aquest centre i és un problema greu que tenen ara mateix els serveis socials, que no poden atendre tota la problemàtica que hi ha al carrer. Ahir, a la taula d’exclusió social, es va reactivar el projecte des Gorg però l'Ajuntament entén que fins que sigui realitat s'han de trobar solucions temporals per donar un servei a les persones que ho necessitin.

- A rel del problema de l’aigua, s'ha replantejat la festa infantil de l’aigua que estava prevista al Programa de les Festes de la Terra. Aquesta festa, que s’havia de fer al bulevar el dia 4 d’agost, no suposava un consum important d’aigua perquè es feia amb unes banyeres de les que s’agafa aigua per jugar però amb total control sobre la quantitat d’aigua emprada. Tot i així, i per un tema de conscienciació, de donar exemple i no incitar a un consum poc responsable, s'ha decidit canviar aquest esdeveniment. La Regidoria de Festes ha preparat una alternativa que consisteix en fer   una festa a la platja de ses Figueretes, a la zona de l’actual caseta del socorrista a prop de la plaça Julià Verdera, el 4 d’agost però de 19 a 21 hores (no de 18.30 a 20.30h) a la que només s’emprarà aigua de la mar i, per tant, aprofitant els recursos i els espais naturals que tenim i de forma totalment responsable.

- En matèria d'artesania, per tal de publicitar la visita al centre d’artesans de sa Pedrera, que està obert els divendres, s’ha arribat a un acord amb l’empresa de serveis de calesinos, que ha posat una parada al Mercat Vell, i que porta gratuïtament a les persones interessades fins al centre. De moment, la primera setmana que es va fer, a modo de prova, varen pujar 34 persones i la experiència va ser molt bona. No té cap cost per a l'Ajuntament.

- A l’àrea de Turisme, explicar que la regidora ha tingut ja una primera reunió amb el Director General de Turisme del Consell, Vicent Torres, i que a banda de repasar una mica tots els temes que ambdues institucions tenen en comú es va parlar d'Ibiza Shore, comprovant que l’opinió sobre aquest assumpte és totalment coincident i per tant, es seguirà treballant en sintonia per intentar que Ibiza no s’assocïi a aquest tipus de publicitat.

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Alfonso Molina