Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can BotinoL’equip de govern introdueix nous criteris més restrictius per a l’organització d’esdeveniments a espais públics.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa no autoritzarà més concerts al Baluard de Santa Llúcia a partir de la setmana que ve i no permetrà més que el Festival de Jazz (23-25 de juliol) per ser una activitat promoguda pel propi Consistori, amb una llarga tradició, que genera poques molèsties i estimada per la majoria de residents de Dalt Vila.

Com ja es va informar fa uns dies, el nou equip de govern municipal s’ha trobat una desena d’actuacions de gran impacte programades al baluard de Santa Llúcia per a aquest estiu, a banda d’altres al baluard  de Sant Pere, el port i la zona del dic de Botafoc. Després d’analitzar-se cada concert un per un, els responsables municipals han acordat permetre els que estan previstos per a aquesta setmana, concretament un concert de música electrònica promogut per l’IMS (demà 7 de juliol) i el concert de Jarabe de Palo organitzat per Ibiza Roots (dia 9 de juliol). En ambdós casos s’ha decidit permetre l’activitat degut a que els promotors ja havien avançat molt en les gestions amb l’equip de govern anterior i s’ha entès que la cancel·lació o reubicació dels esdeveniments hauria generat importants perjudicis.

A partir de la propera setmana,  Santa Llúcia quedarà lliure de concerts, exceptuant el festival de Jazz, i de cara a properes temporades, l’equip de govern municipal anuncia que ha iniciat ja una revisió de l’ordenança que regula les activitats a aquestos espais municipals i que serà més restrictiva a l’hora de concedir autoritzacions.

‘Ens hem trobat que en alguns casos els promotors privats que organitzen activitats amb ànim de lucre ni tan sols pagaven taxes per ocupar espais públics i que havia concerts en tràmit amb música fins a la 1 i les 2.30 hores de la matinada, un autèntic desgavell. Aquest tema s’havia anat de les mans’, explica l’alcalde de la ciutat d’Eivissa, Rafa Ruiz.

L’Ajuntament d’Eivissa comunicarà aquesta decisió durant aquesta setmana als promotors de tots els esdeveniments que havien demanat autorització per a aquest estiu i informarà de les noves condicions per a la realització de concerts: no es permetrà l’ús del baluard de Santa Llúcia a partir de la propera setmana, es cobraran sempre les taxes d’ocupació dels espais públics, no es faran muntatges o desmuntatges per part de les brigades municipals, no es permetrà la música més enllà de les 00.00 hores i es serà molt estricte respecte del volum de la música.

Entre els esdeveniments que es veuran afectats per aquestos nous criteris es troben concerts de música electrònica, reggae, festivals flamencs, etc.