Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

restauracio capella sant domingoLes obres han consistit en el sanejament dels murs i del paviment i la creació d'una càmera de ventilació per tal de millorar les condicions d'humitat a la capella.

Les feines de restauració de la capella han estat motivades per l'alt nivell de humitat existent que afectava greument als paviments, murs i sòcols de principis del segle XX , en especial a la part més interessant corresponent a cinc composicions figuratives mes antigues.

L'intervenció ha destacat pel seu procés perquè s'ha duit a terme un extracció controlada de la totalitat del sòcol i s'ha restaurat cada una de les peces amb l'objectiu de tornar-les al seu lloc original. Un treball que ha estat documentat i executat per un equip especial de restauradors.

S'ha aprofitat per a instal•lar una càmera de ventilació amb l'objectiu de solucionar les filtracions d'humitat per capil•laritat que patia  des de feia molts d'anys, aïllant el sòcol respecte dels murs i millorant la ventilació de la capella. D'aquesta manera es frena també el deteriorament de les imatges i retaules existents.

A més, la millora s'ha completat amb la renovació de les instal•lacions de il•luminació amb equips més eficients i s'ha dotat de sistemes de seguretat i contra incendis.

La capella ja havia estat objecte d'una actuació d'urgència a l'any 2011 amb la rehabilitació  d'una part de la coberta.

El pressupost de l'obra ha estat de 118.497'72. Els treballs, finançats pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, s' iniciaren al mes d'octubre de 2014.