Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CorresponsabilitatL'Ajuntament d'Eivissa promou la conciliació responsable de la vida laboral i familiar a través del projecte 'Equilibri entre la vida personal, familiar i professional a Espanya i Noruega', una iniciativa que, de manera pilot, es va posar en marxa el 2009, amb Eivissa com un dels 11 municipis de tot Espanya escollit per promocionar-lo, i que després dels bons resultats obtinguts, torna amb una segona fase: l'edició de la guia de 'Coresponsabilitat', presentada per l'alcaldessa d'Eivissa, Virginia Marí, i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Fina Riera.

Tal com ha explicat la primera edil, es tracta d'un projecte configurat en el marc d'un acord europeu en què col·laboren països com Islàndia, Noruega, Liechtenstein i Espanya, i que compta amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l'Associació Noruega d'Autoritats Locals i Regionals i de l'Institut de la Dona: "En una primera fase, a partir de l'any 2010, des de l'Ajuntament es va elaborar un estudi i es va confeccionar un pla de conciliació del temps personal, familiar i professional. Ara, en aquesta segona fase, des de l'any 2013, s'ha treballat en el reforç d'aquests plans de conciliació amb l'edició de la 'Guia de Coresponsabilitat'". Per a Marí es tracta d'una oportunitat excel·lent per posar 'un granet de sorra' a "la important tasca que tenim entre tots, des de les administracions, famílies, empreses, associacions, diferents col·lectius i professionals, d'equilibrar els usos del temps de la vida de les persones on tothom, tant homes com dones, assumeixin les mateixes responsabilitats i tinguin els mateixos drets, deures i oportunitats. Un treball que va començar Mar Sánchez sent regidora de Polítiques d'Igualtat i que ha conclòs amb Fina Riera al capdavant de la regidoria".

La regidora Fina Riera, responsable de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, ha explicat que la guia és un treball detallat "d'anys en els quals s'han analitzat les mancances dels centres d'infantil a l'hora d'educar en igualtat. S'ha constatat que en Infantil hi ha absència de figura masculina, de manera que a l'hora de posar en pràctica aquesta guia en els centres educatius que hi participen, seran tres monitors, tres homes, els que duen a terme les activitats previstes".

De moment, són cinc els centres educatius del municipi que posaran en marxa aquest projecte: les escoletes de Vila i Can Cantó, i els col·legis Portal Nou, Sa Real i Sa Bodega. "S'han planificat 72 sessions que començaran en els pròxims dies. Es preveu desenvolupar durant el que queda d'aquest curs i l'inici del pròxim", ha explicat Riera. Amb la guia de coresponsabilitat es pretén oferir unes pautes en les escoles perquè a través de diverses activitats lúdiques s'adquireixin els coneixements i formes de joc, sense que els rols de gènere estiguin presents. Aquest material educatiu està adreçat a petits de 2 a 3 anys i de 5 a 6 anys. Es tracta d'oferir a les escoles i col·legis d'infantil del municipi un espai on 'jugar en igualtat'. A través d'històries, contes i jocs, es dóna preferència a les capacitats i motivacions dels petits, perquè es relacionin en igualtat, sense distinció de gènere.

S'han editat un total de 700 guies i es tracta d'una activitat finançada al 100% per la FEMP, amb cost zero per a l'Ajuntament.

Les autores de la guia són Elena Martínez-Esparza i Irene Huguet, amb il·lustracions de Júlia Solans. Els interessats a obtenir una guia en paper, poden dirigir-se al Casal de Dones, al carrer de la Miranda, 10 baixos, o bé descarregar-lo en format PDF a la web de l'Ajuntament de Eivisssa: www.eivissa.es.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcaldessa d'Eivissa, Virginia Marí
· Tall de veu de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Fina Riera
· Guia de Coresponsabilitat en pdf
· Làmines (comprimit en .zip)