Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Artesans a sa PedreraL'Ajuntament d'Eivissa ha adequat sa Pedrera com a Centre de Producció d'Art i Artesania en què un total de 14 tallers d'artesans de l'Associació Es Juvert, amb qui es signarà un conveni per a la cessió i gestió del seu ús, treballaran en lelaboració dels seus productes en horari de matí per, posteriorment a la tarda, posar-los a la venda al públic a la Plaça del Parc. La regidora de Cultura i Patrimoni, Lina Sansano, ha presentat, juntament amb els artesans que es traslladaran en els pròxims dies a sa Pedrera, aquest nou projecte en el qual només podran participar els artesans locals, residents tot l'any a Eivissa i que fabriquen i elaboren artesanalment els seus productes.
El Centre de Producció d'Art i Artesania de sa Pedrera estarà operatiu durant tot l'any i es preveu que tots els divendres, en horari de 10h a 22h, obri les seves portes per a exposició i venda al públic.

Sansano ha explicat que al llarg de l'any hi haurà col·laboracions amb altres associacions artístiques, com AMAE, associacions d'artesans tradicionals i artistes particulars amb els que s'organitzaran diverses activitats i propostes creatives "que animin a la gent a pujar fins a sa Pedrera, convertir-lo en un centre d'art viu i dinàmic".

Per la seva banda, l'artesana Verónica Atan, de l'associació És Juvert, ha explicat que un dels objectius d'aquesta iniciativa és "donar una entitat a l'artesania de l'illa, a la tradicional i la que elaboren els "artesans urbans" que han pres els oficis antics i que s'han adaptat al dia d'avui. Hi haurà 14 tallers: joieria, espelmes, fusta, forja, cuir, sabons, pintura en cera, esmaltat en metall, teler, miniatures i escultures".
Sansano ha avançat que es preveu l'obertura del centre de sa Pedrera per abans de Setmana Santa i que es sol·licitarà al Consell Insular d'Eivissa que ho declari com 'Centre d'Interès Artesanal'. A més ha indicat que l'obertura de sa Pedrera suposarà una via per dinamitzar socialment i culturalment al barri de Sa Penya.
Els treballs d'adequació del centre de sa Pedrera han comptat amb un pressupost de 49.974,50 euros més IVA, i han consistit en la dotació d'instal·lació elèctrica, xarxa de sanejament, instal·lació de sanitaris per als dos banys projectats, un dels quals estarà adaptat per a persones amb mobilitat reducidad, pintat i el retoc, tant de paraments com de les portes i de la serralleria que integren la façana que dóna a la muralla.