Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Any Muntaner ret homenatge al cronista medieval que va viure a EivissaEivissa, 25 de febrer de 2015.- La regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Lina Sansano, va assistir el passat dilluns al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, a la inauguració oficial de l’Any Muntaner que commemora aquest 2015 el 750 aniversari del naixement del cronista medieval que va néixer a Peralada i visqué a Eivissa, on va morir el 1336. Es va tractar d’un acte conjunt de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Peralada i com a convidats, els ajuntaments d’Eivissa i Xirivella.

L’ajuntament de Peralada en reunió mantinguda el passat mes d’agost a la seu de l’ajuntament d’Eivissa va acordar amb la institució eivissenca el suport, ratificat pel ple el passat mes de setembre,  per a l’organització conjunta de diversos actes per a celebrar aquesta efemèride. Així, a Eivissa, durant els pròxims mesos, hi haurà tota una serie d’activitats relacionades amb la figura de Muntaner, com ara conferències, exposicions, rutes i concerts, activitats durant la fira Eivissa Medieval, etc.

Aquest homenatge pretén divulgar el llegat de Muntaner  i acostar la figura d’aquest cronista que va ser batlle d’Eivissa amb el rei Jaume III de Mallorca. Les cròniques de Ramón Muntaner són de les quatre angulars de les cròniques medievals de la Corona d’Aragó.