Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, 18 de febrer de 2015.- L’edifici Arxiduc Lluís Salvador del campus de la Universitat de les Illes Balears a Palma, acollirà des de demà 19 de febrer i fins al pròxim dissabte 21, el ‘Congrés Internacional de Turisme Cultural: anàlisi, diagnòstic i perspectives de futur’ de la Càtedra d’Estudis Turístics Melià Hotels International-UIB. La regidora de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Lina Sansano, i Fanny Tur, directora de l’Arxiu Històric d’Eivissa, faran dues presentacions a aquest congrés sobre l’oferta cultural a Eivissa. Així, Sansano tractarà els aspectes relacionats amb la promoció turística encaminada a allargar la temporada, salvant els estereotips de sol i platja, venent nous productes culturals i a la recerca de nous mercats emergents, com el turisme xinès. Per la seva banda, Fanny Tur parlarà sobre els 15 anys d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat, ja que va formar part de l’equip redactor de la candidatura i farà relació del que s’ha fet en aquests 15 anys.

El turisme cultural forma part des de fa temps de l’oferta de producte i serveis que les Illes Balears ofereixen als seus visitants. Així i tot, encara ofereix múltiples possibilitats de seguir aprofundint en la comercialització de diverses formes de turisme cultural. Un tipus de turisme que presenta característiques especialment interessants com són l’interès pel patrimoni historicoartístic i natural i el respecte d’aquesta activitat vers el medi ambient.

Per tal de portar a terme una anàlisi amb la intenció de diagnosticar els punts forts i els punts febles d’aquesta activitat, s’ha organitzat aquest Congrés Internacional de Turisme Cultural que també pretén aportar perspectives de futur sobre en quins aspectes s’haurien d’incidir per a incrementar la comercialització de productes de turisme cultural i, igualment, prenent exemples d’altres models d’explotació de turisme cultural en diversos mercats turístics del món. Fent especial èmfasi al passat, el present i el futur d’aquesta activitat a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.