Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, 17 de febrer de 2015.- La Junta de Portaveus celebrada aquest matí en Can Botino ha acordat per unanimitat presentar una moció conjunta que es portarà al proper ple de la Corporació i en la qual es detallen una sèrie de punts, 12 en total, sobre el Pla d'Usos del Port d'Eivissa que, després de la seva aprovació pel ple, es remetran a Autoritat Portuària de Balears.

Així, des de l'Ajuntament d'Eivissa es reclamarà a la APB que no s'atribueixi espais propis de la ciutat com són la Plaça d'Antoni Riquer (C4), el Moll Interior (C5), el Moll de Consigna (C6) i el Moll Interior Sud (C9). Pel que fa al Club Nàutic, se sol·licitarà que, si ha de créixer el seu moll exterior, que ho faci cap al Sud i no cap al Nord (Moll pesquer), la qual cosa dificulta les maniobres de les barques pesqueres. Quant al Port Antic, des del Club Nàutic fins al far, que actualment no té ús de port industrial, s'exigirà que es desafecti i es recuperi per a la ciutat, eliminant la seva antiga declaració d'interès general dependent de Ports de l'Estat.

La moció amb proposta d'acord, sol·licitarà també que en el moll pesquer es mantinguin els usos actuals respectant les seves necessitats i, pel que fa al moll comercial, que sigui d'ús urbà propi de la ciutat. Un dels punts de la moció, concretament el 6 referit a la situació exacta de B1 i B2 (antigues Feixes de la ribera oest), s'ha acordat, entre els portaveus, deixar-la pendent de redacció fins a conèixer més detalls sobre la situació d'aquesta àrea.

Referent a l'ampliació de la plataforma C3 (antic dic Illa Grossa-Illa Plana), el ple de l'Ajuntament d'Eivissa mostrarà el seu rebuig i sol·licitarà que es declari d'Interès general el Moll del Dic de Botafoch. Pel que fa a tot l'espai portuari previst en el plànol de l'annex 1.8.3.5, es reclamarà que sigui fàcilment transitable per a la ciutadania, que es pugui recórrer tot el port sense cap tipus de barrera per als vianants. Quant als usos esmentats en aquest annex (1.8.3.5), l'Ajuntament demanarà la seva gestió.

Finalment, es reiteraran els acords plenaris anteriors referents a l'espai del *Martell, en concret, que sigui una plaça pública sense edifici i que es derroqui el vell edifici actual al més aviat possible, i es mostrarà el rebuig a qualsevol altre edifici que ara no existeixi i que trenqui l'actual perfil de la ciutat (recomanació de la UNESCO) creient necessari per part de tots els portaveus que s'agiliti la construcció de l'edifici de serveis del Dic de Botafoch i recordar que APB hauria de rehabilitar l'edifici de tres plantes de la seva propietat situat a la plaça d'Antoni Riquer.