Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, 27 de gener de 2015.- L'Ajuntament d'Eivissa promocionarà en FITUR 2015 una sèrie de productes turístics encaminats, d'una banda, a desestacionalitzar la temporada, buscant alternatives que facin atractiu al municipi a l'hivern, com esdeveniments esportius o visites culturals i patrimonials (para el que s'ha elaborat un fullet que us adjuntem on es concentra tota la informació de Dalt Vila, especialment la seva oferta cultural, museística, expositiva i de rutes i itineraris d'interès històric i cultural), i, d'altra banda, atreure a dos nínxols de mercat tan importants com són el turisme gai i el turisme xinès. Per a això, es presentarà la iniciativa Eivissa Chinese Friendly que consisteix a adaptar l'oferta turística de les destinacions de vacances, en aquest cas d'Eivissa, a les característiques que demanda el turista d'origen xinès. Xina és la segona economia del món, que ha experimentat un important desenvolupament en els últims anys, el que ha provocat que la seva població, d'al voltant de 1.300 milions de persones, comenci a interessar-se per visitar altres països. El turisme xinès a Espanya va créixer un 41% l'any 2013, visitant el país prop de 250.000 turistes d'origen xinès. Això suposa una oportunitat de negoci molt important per a una destinació turística com Eivissa.

Per a això, Chinese Friendly International, consultora que concedeix la qualificació ‘chinese friendly’, està assessorant a l'Ajuntament d'Eivissa per adaptar diversos aspectes de l'oferta turística de la ciutat (instal·lacions, tant de tipus hoteler com de restauració i oci en general, a les exigències de qualitat del mercat xinès –traducció de les cartes dels restaurants, de la senyalització, tenir guies turístics que parlin xinès, etc.). Toledo i Segòvia són dues ciutats Patrimoni de la Humanitat que ja compten amb aquest segell. S'està començant a donar a conèixer als empresaris turístics de la ciutat aquesta iniciativa i la consultora Chinese Friendly International, impartirà al febrer una sessió de formació a empreses turístiques perquè coneguin l'origen i les característiques dels viatgers xinesos.

Per a la present edició de FITUR l'Ajuntament d'Eivissa ha editat en xinès els fullets del 15è Aniversari de la declaració d'Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat.

Quant al turisme gai, per aconseguir un òptim posicionament en aquest mercat, i que Eivissa torni a ser referent en aquest segment de turisme, des del Consistori s'estan preparant una sèrie d'esdeveniments juntament amb el Consell d'Eivissa i un grup de promotors privats per celebrar el festival Eivissa Gai Pride, que tindrà lloc del 8 al 12 de juliol d'aquest any. Aquesta iniciativa inclou a més xerrades, exposicions i cicles documentals, entre altres activitats.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Lina Sansano, ja es troba a Madrid, on avui s'ha preparat el stand de la fira i, a més, vas agafar a la jornada tècnica SPAINGTF, Spain Global Tourism Forum, en el marc de FITUR i organitzada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme sobre l'impacte del turisme en l'economia mundial i en la qual es parlarà del desenvolupament de les infraestructures, la competitivitat i la innovació digital.

Fullet FITUR Dalt vila