Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, 16 de desembre, 2014.- El projecte per a persones amb necessitats especials ‘A Can Tomeu... conrea la teva salut’ engegat per l'Associació per al Desenvolupament d'Activitats Socials (ADAS), amb el suport de l'Ajuntament d'Eivissa i subvencionat per l'Obra Social La Caixa, acaba l'any 2014 amb un total de quaranta sessions adaptades a les necessitats dels vuit centres participants, de les quals s'han beneficiat prop de cent persones.

Aquest projecte es duu a terme a les instal·lacions de la casa de colònies Can Tomeu situada al barri de Ca n'Escandell. Aquesta finca eivissenca ofereix un paratge rural on els participants amb diferents tipus i graus d'afeccions (motrius, cognitives, psíquiques i/o sensorials) han realitzat activitats relacionades amb la jardineria, l'agricultura i la salut. Així, per exemple i entre altres coses, les sòcies de l'associació AFFAC (Associació d'Eivissa i Formentera de persones amb Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple) han elaborat una crema facial amb infusió de romaní; els usuaris de l'Hospital de dia de Salut Mental d'Eivissa i Formentera han fet un bàlsam labial; els joves i adults dels grups de Tallers Ocupacions de Cas Serres han pintat tests i trasplantat plantes, i els usuaris del Centre de dia de Can Raspalls han participat en tallers sensorials a partir de les plantes aromàtiques de l'hort.

L'Obra Social La Caixa ha donat suport a les dues fases d'aquest any 2014 amb un total d'onze mil euros que s'han invertit perquè un centenar de persones de diferents centres, ja siguin assistencials, educatius o associacions d'Eivissa, poguessin beneficiar-se dels tallers i activitats proposades.

Cal destacar que a l'última fase del projecte s'han sumat nous centres que han realitzat una visita reconeixent les plantes de l'hort, els arbres fruiters i les característiques de l'arquitectura eivissenca. Aquests centres han estat la Residència Assistida de Cas Serres, l'associació ASPANADIF, el Centre de Dia de Salut Mental Can Raspalls i la participació de la unitat d'educació especial de centre ordinari (UEECO) del CEIP Sant Ciriac que amplia per a un futur l'oferta del projecte a les aules del sistema educatiu.