Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Donatius AismeEivissa, 21 de novembre, 2014.- L'Arxiu d'Imatge i So d'Eivissa, AISME, ha rebut la donació de cartells, fullets, fotografies, dibuixos i retrats del desaparegut Vicent Ribas (1931-2005), promotor turístic i cultural, impulsor de nombroses activitats culturals d'Eivissa des del seu càrrec com a president de la Comissió de Cultura del Foment de Turisme d'Eivissa (1974-1990), com les ‘Setmanes Culturals’ i col·laborador amb la moda Adlib. Amb una intensa vida social i cultural, Ribas va reunir al llarg de la seva vida un voluminós arxiu de material fotogràfic i documental. Part d'ell, amb aquesta donació, passa als fons del AISME.

La regidora de Cultura, Lina Sansano, al costat de la directora del AISME, Fanny Tur, han presentat la cessió d'aquest material per part de la família Ribas, de la qual, com a representant, ha assistit la seva cosina Maria Serra. La part més important del material donat és una sèrie de fullets de tot tipus d'esdeveniments culturals i socials, des dels anys 50 fins a l'actualitat, com a exposicions, festes, mostres en galeries d'art, actes en el teatre Pereyra o a la sala Ebusus. També hi ha una important donació de cartells de la plaça de toros, del Museu Arqueològic, cartells de l'antiga Universitat del Mediterrani (de la qual Vicent Ribas va ser impulsor i secretari), cartells d'exposicions, de galeries, un signat per Charlie Rivel, i un cartell de la pel·lícula L'illa dels Caps (1977-1978), rodada a Eivissa i protagonitzada per Lola Gaos.

Enllaç a Youtube on es pot veure un fragment d'aquesta pel·lícula: https://www.youtube.com/watch?v=YMU2qclqRb4

La donació de Ribas al AISME es completa amb llibres de la seva biblioteca particular, fotografies i dibuixos realitzats per ell mateix.

Així mateix, s'han presentat altres donacions, com la de l'Elena Bargas Ballester, també present durant l'acte de cessió d'aquestes donacions, i que aporta a l'arxivo nombres antics de la revista Avenç, llibres infantils i llibres del professor Josep Roca Pons. Ana Musin ha donat a l'Arxiu Històric documentació dels segles XVIII i XIX trobada en una casa payesa de Sant Jordi i de Ses Salines: rebuts de contribució, capitulacions matrimonials, etc. Finalment, Francesc Torres Peters ha donat a l'arxiu una col·lecció de cartells de la plaça de toros d'Eivissa.