Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PMD 10 aniversariEivissa, 19 de novembre, 2014.- El Pla Municipal sobre Drogues promogut per l'Ajuntament d'Eivissa celebra el seu desè aniversari.

La regidora de Benestar Social, Mar Sanchez, al costat del coordinador del PMD, Iván Castro, han presentat les dades de participació i d'accions desenvolupades en els 10 anys d'implantació d'aquest instrument que treballa directament sobre l'àmbit de les toxicomanies en l'àmbit tècnic, preventiu, educatiu, familiar i formatiu:

21.702 han estat els receptors directes dels programes i projectes que ha implementat el PMD. Per àmbits d'actuació:

  • 14.239 receptors en l'àmbit educatiu (66%)
  • 5.540 receptors en l'àmbit d'oci i temps lliure (23%)
  • 1.127 receptors en l'àmbit familiar (6%)
  • 717 receptors en l'àmbit formatiu (4%)
  • 169 receptors en àmbit tècnic (1%)

Una mitjana de 17 programes i projectes per any.

Altres accions: Publicacions, Campanyes de Prevenció, tutories d'assessorament, premis, col·laboracions etc. (El PMD va ser reconegut al novembre de 2007 amb l'1er Premi Nacional de Bones Pràctiques atorgat pel Ministeri de Sanitat i Consum, el Pla Nacional Sobre Drogues i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies).

A més, s'ha parlat del projecte de prevenció OLIMPO que s'ha aplicat de forma interrompuda durant aquests 10 anys gràcies a la implicació dels centres educatius. Han estat un total de 8.086 els participants en aquesta estratègia preventiva, alumnes d'entre 8 i 12 anys, amb els quals s'han treballat aspectes tals com l'aprenentatge d'hàbits saludables, el desenvolupament d'habilitats socials, o la presa de decisions i solució de problemes. L'Ajuntament d'Eivissa reconeix la implicació de 6 CEIP (Blanca Dona, Portal Nou, Sa Graduada, Ca Cantó, Sa Real i Mestral) i 31 professors que de manera voluntària i continuada han aplicat aquest programa preventiu amb un lliurament de diplomes aquesta tarda, dimecres dia 19 de novembre, a les 18.30 h a la sala d'exposicions del Centri de Creació Jove (C19) en C/ Castella núm.19.