Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Neteja després de l'aiguatEivissa, 26 de setembre de 2014.- L'Ajuntament d'Eivissa ha intensificat les tasques de neteja de la ciutat després de les pluges registrades la tarda i que van deixar al voltant de 33'8l/m2 en menys d'una hora, entre les 19 '45h i les 21h. Així, s'han prioritzat els serveis de neteja viària i de recollida de residus a les zones més afectades per l'aiguat.

Des de l'instant en que va remetre el temporal, l'empresa municial de serveis de neteja va posar en marxa un operatiu especial que va consistir en la neteja mixta de voreres i calçades, que ha continuat al llarg del matí d'avui, a través d'un camió cuba de neteja; amb el sistema de neteja a pressió s'han netejat les voreres, uns operaris s'han encarregat específicament dels embornals i de la retirada de residus, així com de la neteja viària en general.

Al costat d'aquestes actuacions concretes, els operaris d'escombrada manual, d'escombrat mecànic i grups d'aigua a pressió han vist modificats els seus recorreguts habituals donant especial èmfasi a les zones més afectades per les pluges. La concessionària de neteja supervisa i identifica totes les incidències que van sorgint i els equips de neteja viària de la tarda seguiran atenent les qüestions que hagin quedat pendents.

D'altra banda, la inesperada tromba d'aigua va provocar tot un seguit d'incidències ateses per la policia local, com tapes de claveguera que van saltar a la zona del passeig Vara de Rey, Ignasi Wallis a la cruïlla amb Bartomeu Roselló, als carrers Corona, Joan Daifa, de la Creu, i les Avingudes d'Espanya i Sant Josep. En un primer moment, la prioritat dels agents va ser acudir als llocs més sensibles en aquests casos, com són les rotondes o el pont de Puig d'en Valls, per posteriorment anar gestionant els avisos segons la seva importància, en col·laboració amb les empreses concessionàries dels serveis d'aigua, neteja i llum, Aqualia, Cespa i Citelum, respectivament, així com amb voluntaris de Protecció Civil.

Així, es van atendre trucades de propietaris de vehicles els cotxes s'havien espatllat i havien de ser retirats per la grua; inundacions en baixos, pàrquings i locals d'es Pratet, a l'Avd 8 d'Agost i c. d'Antoni Palau; despreniment de rebles d'un balcó a les rodalies del Montesol a Vara de Rey i un fanal que va caure sobre un vehicle en l'Avd. 8 d'Agost provocant danys al lateral i mirall retrovisor del mateix, entre altres incidències.