Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pintada al pontEivissa, 13 de setembre de 2014.- L'Ajuntament d'Eivissa obrirà un expedient sancionador a diverses empreses privades per fer pintades a la via pública, qüestió expressament prohibida en l'article 15 de l'Ordenança municipal per fomentar i garantir la convivència ciutadana i les conductes cíviques a l'espai públic d'Eivissa.

Després d'una investigació de diversos mesos, la Policia Local ha identificat a diferents negocis, que pertanyen principalment al sector de l'oci, tot i que també a altres àmbits, que utilitzen qualsevol paret exterior de la ciutat per donar publicitat als seus productes, sobretot a esdeveniments de caràcter lúdic.

La tècnica emprada per realitzar aquestes pintades es coneix com a 'stencil'. Consisteix en l'aplicació de pintura, subministrada habitualment amb un esprai, mitjançant la utilització d'una plantilla amb un dibuix retallat, el que permet plasmar a la paret la forma llançada per aquest motlle. Aquesta tècnica permet realitzar el mateix grafit d'una manera gairebé exacta tantes vegades com es vulgui i reproduir-lo en qüestió de segons, la qual cosa dificulta, segons expliquen els agents, que es pugui sorprendre l'infractor en el moment en què s'efectua la pintada.

La Policia ha documentat l'existència d'aquest tipus de grafits en parets de diversos immobles de la ciutat, en ponts de l'E-10 i en els voltants de rotondes. Els cossos de seguretat del municipi destaquen que diverses de les pintades promocionen productes d'empreses radicades en altres municipis. Ressalten, així mateix, que aquest fenomen s'ha intensificat durant l'estiu amb la proliferació d'esdeveniments de caràcter festiu a tota l'illa.