Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festa del CarmeLa ciutat d'Eivissa celebra demà la festivitat de la Verge del Carme. Com cada any, els actes començaran a les 19 hores a l'església de Sant Elm amb la tradicional missa, presidida pel bisbe d'Eivissa i Formentera, Vicente Juan Segura, i cantada pel Cor Ciutat d'Eivissa. Una hora després s'iniciarà la processó, que discorrerà pel carrer de la Mare de Déu i baixarà fins a la plaça de sa Riba per arribar fins a l'embarcació Cala Saona, al costat del mur, on embarcaran la imatge de la Verge, les autoritats i les bandes de música.

Està previst que l'embarcament es dugui a terme al voltant de les 21 hores. Tot el que vulgui seguir de prop la processó marítima pot fer-ho a bord del vaixell Ulisses Cat II, amb capacitat per a unes 250 persones i que sortirà a la mateixa hora d'es Martell. Les entrades per pujar a aquesta embarcació costen 2 euros i es començaran a vendre a partir de les 19 hores en un taulell instal·lat en aquesta mateixa zona, als voltants del monument als corsaris.

Un cop les dues embarcacions estiguin fora del port s'oficiarà el tradicional respons, a càrrec del bisbe, i es duran a terme la interpretació del toc de silenci, de trompeta, així com de la Salve Marinera, interpretada per la Banda Municipal, i el llançament al mar d'una corona de llorer.

Tot seguit, la processó retornarà al port per continuar l'acte a peu fins a l'església de Sant Elm, on es tornarà la imatge de la Verge. Sobre les 21.30 hores, el grup eivissenc Trobairitz amenitzarà la vetllada a la plaça de sa Torreta amb un concert d'havaneres.

El dispositiu previst per a l'acte comptarà amb tres embarcacions d'emergències: Reme 1 (Protecció Civil), La Posidònia (Creu Roja) i una embarcació del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.