Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

AlcorqueL'Ajuntament d'Eivissa té previst instal·lar prop d'un miler d'escocells als barris de la ciutat dins del pla de millora dels espais públics i les zones enjardinades del municipi. Es tracta d'un sistema creat amb l'objectiu de cobrir i anivellar el buit reservat per al reg dels arbres, evitant així els accidents per caigudes dels vianants i contribuint a millorar la bona imatge general de la calçada.

Amb aquests escocells, s'evita l'entrada d'escombraries i el naixement de males herbes, eliminant d'aquesta manera l'ús d'herbicides i facilitant enormement les tasques de neteja i manteniment i evitant la imatge de descuit que produeix el continu creixement de males herbes en aquests espais.

A més, aquest sistema contribueix a l'ampliació de l'itinerari de vianants, eliminant barreres urbanes i convertint així la via pública en un espai transitable en la seva totalitat i molt més estètic. La instal·lació d'escocells també possibilita un estalvi d'aigua de reg de fins a un 75 per cent.

La instal·lació d'aquests escocells s'ha iniciat per l'avinguda de Pere Matutes Noguera, amb els treballs de pre-instal·lació, netejat i anivellat dels buits. En una primera fase, s'instal·laran un total de 280 escocells als barris de Figueretes, Es Viver i Platja d'en Bossa. Posteriorment, s'instal·laran al voltant de 700 escocells en tot el municipi, prioritzant el casc històric, la Marina, Vara de Rey, Plaça del Parc i Passeig Marítim, i estenent-se després a la resta de barris.