Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

mapainversionsL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, han presentat l'avantprojecte d'explotació, obres de servei i reglament per a licitació del subministrament d'aigua potable i clavegueram del municipi d'Eivissa. La nova contracta tindrà la modalitat de gestió indirecta mitjançant una Concessió del Servei d'abastament d'aigua potable i manteniment de clavegueram de sanejament i pluja. L'avantprojecte d'explotació, obres de servei i reglament s’aprovarà al pròxim ple.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que 'aquest era el nostre compromís, disposar dels estudis i de tots els documents per iniciar la licitació d'un dels contractes més complexos i importants de l'Ajuntament d'Eivissa per dos motius, per la durada de la concessió, que és de 20 anys i per la millora en la xarxa que suposara d'inversió prevista. Aquesta és la inversió més important de la història en matèria del cicle de l'aigua. Un contracte de l'aigua modern, amb innovació tecnològica, social i amb inversions. En 8 anys, hi haurà un abans i un després. Deixam el camí de la solució ben marcat'.

49 intervencions en 8 anys a la ciutat per a la millora de la xarxa

El nou contracte de proveïment d'aigua i clavegueram preveu un total de 49 intervencions de millora de la xarxa que són obligatòries i que es realitzaran dins dels primers 8 anys de la concessió per un valor de 17 milions d'euros.

A més d'aquestes inversions, hi haurà un fons variable de millora de les infraestructures hidràuliques que suposarà aproximadament una inversió afegida d'entre uns 8 i 10 milions d'euros al llarg de la concessió. És a dir, més de 25 milions d'euros en inversió en la xarxa d'aigües i separatives als pròxims vint anys a la ciutat d'Eivissa.

Pel que fa a les 49 intervencions previstes de millora de la xarxa, 14 són de renovació de xarxa d'aigua potable a diferents carrers amb una inversió d'1,7 milions d'euros i 4 són obres de millora en la innovació tecnològica de la xarxa amb la renovació de comptadors i digitalització d'aquests amb una inversió de 3,5 milions d’euros. També es preveuen 28 intervencions a la xarxa de sanejament amb el desdoblament de pluvials i fecals per un import 9,5 milions d'euros i 7 intervencions conjuntes de sanejament i d'abastiment per un valor de 2,5 milions d'euros.

Constitució d'un Fons Social
El nou contracte també preveu la posada en marxa i constitució d'un Fons Social com a ajuda per a aquelles persones que es trobin en situació de precarietat econòmica i, de manera puntual, no puguin fer front al pagament dels rebuts emesos pel seu ús del Servei. També s'atendrà amb aquest fons social les ajudes de suport a les famílies en situacions de protecció, a famílies monoparentals i famílies en risc social. L'aplicació d'aquest fons social es realitzarà segons les indicacions i el criteri de la regidoria de Serveis Socials. Aquest fons tindrà un pressupost estimat de 23 mil euros aproximadament cada any.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afegit que 'amb aquesta nova concessió, preveiem la inversió més gran feta a la xarxa d'aigua i separatives dels darrers 25 anys. Això significa una millora contínua de la infraestructura de distribució de l'aigua. Minimitzarem també les fuites d'aigua i milloram la qualitat d'aigua que arriba a la depuradora'.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afirmat que 'aquesta legislatura ens vam comprometre a tenir preparats aquests documents i iniciar la legislació i així ho hem fet. Durant aquests anys, hem continuat fent inversions per millorar la xarxa de clavegueram, ho hem fet a totes les intervencions a la via pública, però ara necessitam una gran inversió per situar la ciutat al segle XXI i que respongui a les necessitats del nostre municipi a vint anys vista'.

L'estudi de viabilitat i l'avantprojecte d'explotació i obres del servei descriu les instal·lacions i infraestructures associades al servei de proveïment i clavegueram del municipi. Considerant l'estimació d'evolució de costos i el rendiment de la xarxa, s'ha establert la tarifa que han d'abonar els usuaris del servei. La tarifa, a facturar a l'inici del nou contracte, manté l'estructura de blocs actual i incrementa lleugerament el cost per metre cúbic.

La quota de servei d'abastiment i la de clavegueram manté el seu preu actual, s'ajusta el preu del m3 que consumeix premiant l'estalvi.

Hi ha 4 blocs de facturació en funció dels consums, els dos primers blocs que són la majoria dels consumidors de la ciutat, els habitatges, que suposen el 76% del total dels consumidors, per tant, la majoria de residents i famílies, tenen un ajust en la quota de 2,5 euros a l'any.
Els altres 2 blocs, els que consumeixen més de 60 m³ al trimestre, representen el 22% dels consumidors que són els grans consumidors com hotels, ports esportius o bugaderies, la pujada de preu serà major. D'altra banda, les famílies monoparentals s’incorporen i s’equiparen a a tarifa de les famílies nombroses que mantenen les tarifes actuals.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha explicat que 'una família de 3 persones li pujarà la factura 2,5 € a l'any. Per tant, és un increment molt poc important, tenint en compte que no s'actualitza la tarifa de l'aigua des de l'any 2008 i que presenta un contracte amb una forta inversió'.

Els documents aniran a aprovació inicial el pròxim ple de l'Ajuntament d'Eivissa, aquest dijous 30 de març, i passarà a exposició pública durant trenta dies i el document es lliurarà a la Junta consultiva de contractació del Govern. Posteriorment, es portarà a aprovació definitiva amb els plecs de contractació finalitzats i la seva posterior licitació que disposaran les empreses de vint-i-cinc dies de presentació de les ofertes.
 
 
 
Wpp