Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagenLa Policia Local d’Eivissa ha atès 35 dones víctimes de violències masclistes des del mes de maig de 2021 fins a finals d’octubre de 2022, temps que porta incorporat el sistema VioGen, de protecció de dones que pateixin aquest tipus de violència. La regidora d'Igualtat, Montse García, ha assenyalat que aquest sistema és fruit d'un conveni amb Policia Nacional. És necessària la coordinació entre institucions i amb la ciudatania per acabar amb aquest problema i assumir que és un problema que tenim tots com a societat.

Les dades formen part de la Memòria d’Activitat  de la Unitat VioGen de la Policia durant el primer any en funcionament. L’informe detalla que en 2021, des de maig, s’ha prestat suport a 9 dones i durant el 2022, 26 dones han contactat amb aquest servei. Així mateix, la Unitat de VioGen de la Policia Local d’Eivissa ha realitzat un total de 232 entrevistes a víctimes: 180 telefòniques; 10 al despatx de VioGen; 4 en domicilis; i 38 en altres tipus de sales amables i espais públics. 

D’aquestes intervencions la Unitat de Policia Local que treballa amb aquest sistema ha prestat atenció i assessorament directe a 60 dones. En aquests casos de protecció assignada també s’han realitzat 60 entrevistes telefòniques a autors d’aquestes violències.

Recordem que la Unitat VioGen de la Policia Local d'Eivissa està formada per un oficial i un agent que presten compten amb funcions específiques de seguiment i protecció de víctimes de risc no apreciat en els casos assignats, i risc baix. En aquest sentit, s'actua davant els avisos de violència de gènere rebuts a Policia Local, al costat de la resta d'Unitats de Seguretat Ciutadana a fi d'exercir funcions d'atenció i protecció a les víctimes, d'acord amb el protocol. 

Amb el protocol VioGén la Policia Local integra tota la informació necessària per poder fer prediccions del risc, fer seguiment i també tasques preventives i atendre alertes d’una manera ràpida en cas que hi hagi perill per a la integritat de la víctima. També ajuda a fer seguiment i protecció tant a les dones com als seus fills i filles.

Wpp