Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

retornposidoniaL’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat els treballs de devolució a les platges del municipi de la posidònia retirada abans de la temporada d’estiu en compliment amb el sistema de gestió sostenible del litoral i amb el que es pretén protegir les costes dels temporals de l’època hivernal. El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha assenyalat que ‘aquest any s’han retirat 2.070 tones de posidònia i l’objectiu ara és retornar-la. Amb aquest protocol mantenim la sorra de les platges i cream una primera barrera amb la posidònia perquè els temporals no s’enduguin la sorra de la platja’.

Durant l’època estival la posidònia es guarda en un solar municipal ubicat al barri de Can Escandell. Els treballs de devolució de la posidònia oceànica, que es realitzen conjuntament entre el departament de Medi Ambient i el servei públic de neteja Valoriza, s’han iniciat en la zona de Platja d’en Bossa.

El procediment consisteix en tornar a carregar la posidònia sobre els camions i traslladar-la a la vorera de la mar, on es va repartint a la zona de batuda de l'onatge imitant els munts que forma la platja de manera natural. Durant les próximes setmanes els treballs de devolució es duran a terme a Talamanca i ses Figueretes.

Wpp