Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

WTM1L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat la campanya ‘Eivissa, respira cultura’ a la World Travel Market (WTM) de Londres la promoció dels cinc principals esdeveniments cultural que es celebren a la ciutat i que es realitzen a l’aire lliure en l’entorn patrimonial: el festival de pop-rock Sueños de Libertad; el festival d’art proactiu Bloop Festival; el Festival Territori de performance i art; Eivissa Jazz Festival i Ibiza Light Festival. A la presentació, a càrrec de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, s’ha projectat el vídeo ‘Eivissa, respira cultura’, utilitzat per promocionar aquests esdeveniments.

A més, s’han donat a conèixer les dades de celebració dels diferents festivals en 2023. El primer serà el Festival Sueños de Libertad, la segona setmana de juny; el festival d’art proactiu Bloop Festival, tindrà lloc des de l’ 1 al 20 d’agost, mentre que del 28 d’agost al 2 de setembre esc celebrarà una nova edició del festival de Jazz a la ciutat. El festival del performance Territori se celebrarà al mes de setembre i l’Ibiza Light festival, la segona setmana d’octubre.

WTM2L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha assenyalat que l’objectiu de la presentació és oferir una imatge d’Eivissa com a ciutat referent de la cultura i el Patrimoni Mundial. La relació de cultura i patrimoni és una realitat innegable a la nostra ciutat i la World Travel Market és un lloc perfecte per a promocionar aquests esdeveniments de cara que ampliar els mesos d'estiu i oferir als turistes esdeveniments internacionals de qualitat’.

Ruiz ha afegit que que ‘durant el 2022 hem pogut observar en tot l'estat que els festivals de música, d'art i la cultura en general han batut un rècord de visites turístiques. Després de la pandèmia, aquest tipus d'esdeveniments s'han disparat atès que ofereixen un contingut cultural molt divers i el fet que, en general, durin diversos dies i se celebrin amb una periodicitat regular, potència encara més que els festivals s'hagin convertit en espais de trobada i unió periòdica d'un públic amb uns gustos similars’.

Des de la regidoria de Turisme, s’ha preparat a més d’aquests festivals tota una agenda de propostes i esdeveniments per tal que els i les visitants i residents gaudeixin de l’illa i d’activitats culturals i esportives durant tot l’any.

Algunes de les activitats esportives que es poden fer a la ciutat són el Campus de Mujeres Trail Running que tindrà lloc del 8 al 10 de març; la Ibiza Marathon; prevista per a l’1 d’abril; la Vuelta Ibiza MTB, que a 2023 serà del 7 al 9 d’abril; la Ibiza Media Maratón, el 22 d’abril; la Volta Cicloturista o els 3 dies de Trail, al mes de desembre, entre altres.

Així mateix, aquesta agenda anual, que es podrà consultar a la pàgina web de Turisme d’Eivissa proposa altres activitats com esdeveniments gastronòmics, activitats de turisme actiu, la Nit del patrimoni, esdeveniment cultural que es celebra al mateix moment a les 15 ciutats patrimoni de la Humanitat d'Espanya , el Ibiza Gay Pride o el festival de cinema Ibicine.

A l’entorn intramurs, també es pot gaudir de les visites guiades, les teatralitzades o fins i tot de la visita als principals museus de la ciutat com el Museo d’Art Contemporani, la Casa Broner, el Museo Puget, el Museo Diocesà o el centre d’interpretació Madina Yabisha, a més de poder recórrer la història a través de la visita a les murades renaixentistes i els baluards que conformen un dels bens declarats i que ens atorguen la categoria de Patrimoni de la Humanitat.

Sueños de Libertad
La segona setmana de juny, el festival de música Sueños de Libertad arribarà a la seva setena edició amb una edició actualitzada i brindant al públic la millor música en una amalgama eclèctica que va del rock al hip hop passant per l’indie o el pop, però també oferint una oferta gastronòmica i d'art.

Bloop Festival
El Bloop Festival, amb la mescla d'art urbà, tecnologia, música i grans murals al costat de petites instal·lacions interactives o muntatges gràfics, Gràcies al Bloop Festival la ciutat d'Eivissa es converteix en un autèntic museu a l'aire lliure, amb l'exhibició de diverses formes d'art urbà i que compta amb la participació d'artistes de tot el món.
Es tracta del primer festival del món dedicat a l'art proactiu i va començar en 2011 a l'illa, sota el lema “l'art és per a tots”. BloopFestival també és un esdeveniment gratuït, que convida al públic a reflexionar sobre temàtiques socials a través de l'art. Tot això acompanyat de tallers per a infants i la intenció d'oferir tot el seu contingut de manera completament gratuïta. Podrem gaudir de la seva 13 edició entre l'1 i el 20 d'agost.

Eivissa Jazz Festival
El festival Eivissa Jazz, organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, complirà en 2023 la seva 35 edició entre el 28 d'agost i el 2 de setembre, sustenta la seva programació principalment en el jazz que es realitza a Espanya i obre fronteres cap a la realitat del jazz europeu. L’objectiu és continuar creixent i situar l'Eivissa Jazz Festival com un dels festivals de referència a Balears i a Espanya.

Territori, International Performance Art Festival
Es tracta d’un esdeveniment en que l’art del performance es vertebra a través de tres àrees com són la formativa, la relativa a l’exhibició de les peces i la dedicada als professionals. Aquest esdeveniment artístic es desenvolupa al carrer, en contacte directe amb el públic i és una molt bona manera de fer que l’art i la seva missió, que no és només aconseguir resultats estètics, ens faci pensar i meditar en els temes que ens plategen.

Ibiza Light Festival
Ibiza Light Festival, és el festival d’art, cultura y tecnologia d’Eivissa i l'objectiu és situar Eivissa en el mapa de les noves formes d'art connectades amb la llum i la tecnologia, donar visibilitat a tot el talent amb el qual compta Eivissa i establir un intercanvi d'idees continu entre els creadors establerts a l'illa i l'exterior, a més de posar en valor, des d'una aproximació tecnològica, el patrimoni cultural i arquitectònic d'Eivissa. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació d’artistes i empreses audiovisuals, 3DLight e Improbable Films.

Amb aquestes cinc propostes, l’Ajuntament d’Eivissa vol oferir una ciutat oberta a totes i tots, a residents i visitants i brindar l'oportunitat a tot qui ho desitgi que s'acosti a la història i ho faci des de les propostes més contemporànies.

Wpp