abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

infamiaL'Espai Cultural de Can Ventosa acollirà el pròxim dissabte 5 de novembre a partir de les 20 hores la obra de teatre ‘La Infamia’. Les entrades estan ja a la venda en la web www.eivissa.es a un preu de 18 euros de forma anticipada i 20 euros en taquilla el mateix dia de la funció. L’obra, de Lydia Cacho i sota la direcció de José Martret, té com a intèrpret a Marta Nieto i compta amb la operadora de càmera Alicia Aguirre que durant tot l’espectacle ofereix un primer pla de la actriu al públic.

La Infamia compta la història de Lydia Cacho, una periodista i activista mexicana que ha lluitat durant tota la seva vida contra la violació dels Drets Humans. Una dona valenta i compromesa que ha barallat i baralla pels drets de la dona i contra el feminicidi que assola el seu país, jugant-se la vida en cadascuna de les seves recerques periodístiques. Durant aquests anys ha desafiat i denunciat a mafiosos, polítics o empresaris multimilionaris que ataquen, abusen, compren, violen o assassinen a dones, nenes i nens mexicans.

La Infamia és una obra que neix a partir del llibre autobiogràfic de Lydia, ‘Memorias de una infamia’, on es retrata el segrest que va sofrir la periodista i el modus operandi d'un govern còmplice de la corrupció i la violència. Amb aquest llibre, Cacho va resultar guanyadora de l'Harold Pinter Prize for International Writer Of Courage del Regne Unit. La pròpia Lydia Cacho ha col·laborat en el procés creatiu d'aquesta obra, que combina en l'escenari la narrativa teatral i la cinematogràfica; una càmera seguirà en tot moment a la protagonista oferint a l'espectador un primer pla de l'actriu, perquè l'espectador de forma més immersiva pugui bussejar en l'àmbit psicològic i emocional que proposa l'acció. Gràcies a la pantalla coneixerem a Lydia a través d'una narrativa visual inscrita en el documental i, al mateix temps, podrem reviure amb ella el seu segrest en un pla més cinematogràfic.

‘La Infamia’ és una obra inclosa al Programa Estatal de Circulació d’Espectacles de Arts Escèniques en Espais de les Entitats Locals (PLATEA), organitzat per l’Institut Nacional de les Arts Escènics i de la Música (INAEM).

Wpp