Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetis

Us informam que durant les obres de remodelació de l’avinguda d’Isidor Macabich, s’ha descobert un jaciment arqueològic ubicat al marge esquerra de la calçada a l’alçada del Parc de la Pau.

Després de la seva detecció, donat que el projecte de remodelació compta amb un seguiment arqueològic durant les obres d’excavació, les troballes han estat visitades pels tècnics de Patrimoni i posteriorment s’ha informat al Consell insular d’aquestes troballes.

En aquest punt de l’obra els serveis tècnics municipals realitzen l’excavació, en col·laboració amb l’empresa d’arqueologia de l’obra.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha afirmat que ‘al tram d’obra d’Isidor Macabich, a l’alçada del Parc de la Pau, s’han realitzat unes troballes arqueològiques i ara mateix estan sent avaluades. Aquestes troballes han estat informades al Consell Insular i esperarem a que es manifesti sobre la seva importància. Des de l’Ajuntament d'Eivissa hem pres la decisió que siguin els serveis tècnics de patrimoni els que s’encarreguin d’aquesta excavació. Aquest fet, pel desenvolupament de l’obra, no significa cap paralització de l’obra ja que aquesta continua amb normalitat. Fets similars també van passar durant les obres de peatonització del passeig de vara de Rey i plaça des Parc amb les troballes al carrer d'Avicenna. Per aquest motiu es continua amb el procediment patrimonial que marca la llei i esperem a avaluar quina importància tenen aquestes restes i de què es tracta exactament’.

La remodelació de l’avinguda d’Isidor Macabich continua amb normalitat al següent tram, el comprès entre carrer de Múrcia i carrer de Balears, on s’han iniciat les feines per a la instal·lació de les canonades de pluvials, en el tram esquerra de la via.

Les feines que també s’estan duent a terme a l’obra és la finalització, durant aquesta setmana, de l’enrajolat del tram comprès entre la plaça d’Enrique Fajarnés i el carrer d’Abad i LaSierra per a posteriorment iniciar l’enrajolat del següent tram, a partir de la setmana del 24 d’octubre, del tram compres entre Abad i LaSierra i carrer d’Extremadura, on en aquests moments s’estan executant les feines de connexions de les escomeses a la nova instal·lació de canonades. 

Wpp