abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

exposicióextincióLa sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa acollirà des del pròxim divendres 30 de setembre a les 19 hores i fins al 28 d’octubre l’exposició col·lectiva ‘En extinció’, una mostra de la Fundació Baleària amb l’associació Art amb B que recull obres de més de 50 artistes de l’arc mediterrani, la majoria procedents de les Illes Balears, sobre l’impact humà en el medi ambient.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha assenyalat que ‘en temps de canvi climàtic i depredació del territori, poques exposicions poden ser més adients que aquesta 'En Extinció' que arriba al Refectori de l'Ajuntament Vell d'Eivissa. L'art ens porta habitualment a reflexionar, a plantejar realitats i veritats que ens incomoden però a les que hi ha que fer front, i moltes vegades són els artistes els que empenyen. A més, també és una nova oportunitat per conèixer de primera mà l'art que es fa en l'actualitat a les nostres illes, una constant en les iniciatives comissariades per Toni Torres’.

El comissari de l’exposició, Antoni Torres Martorell, explica que ‘aquest artistes ens mostren què els suggereix aquesta paraula i ens fan submergir en les coses que han desaparegut o poden desaparèixer: un crit agònic per evitar que cada dia segueixin extingint-se espècies, essent conscients que amb cada una que desapareix se’n va un bocí de la nostra història, amb conseqüències molt difícils de preveure’.

Per part seua, la directora de de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, Fanny Tur, ha explicat que ‘aquesta col·lectiva ha nascut amb esperit itinerant per mostrar per tot arreu la riquesa dels colors de la natura i els éssers vius que l’habiten. Les obres són de petit format, com ho són les sargantanes i altres espècies que estam fent desaparèixer en nom d’una falsa opulència’.

Entre la llarga llista d’artistes de les pintures, escultures i fotografíes que conformen aquesta exposició s’hi troben Núria Bosch, Pilar Cerdà, Antoni Ferragut, Catalina Martorell, Dolors Comas, Tomeu Estelrich, Francesc Florit Nin, Paca Florit Cerdà, Doralice Souza, Nuria Ferrer Barbany, Angel Zabala, Antoni Marí ‘Tirurit’, Gabriela Seguí, Jorge Cabral, Ximo Canet, Ana Politakis, Pep Aguilar, Imma Mengual, entre d’altres.

La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores.

Wpp