Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Hi haurà bonificació del 50% de la taxa de fems i exempció de la taxa d’ocupació de via pública, dues hores d’aparcament gratuït a clients, campanyes de dinamització comercial al Mercat i Eixample i instal·lació de banderoles.

L’Ajuntament d’Eivissa posarà en marxa un nou paquet de mesures per pal·liar els efectes de les obres de la nova avinguda d’Isidor Macabich sobre el comerç establert a l’avinguda després d’un procés de treball conjunt amb comerciants durant les darreres setmanes. Es tracta d’un paquet transversal on hi ha implicades les regidories d’Hisenda, Comerç i Participació.

El paquet de mesures acordat contempla les peticions dels comerciants realitzades durant les darreres setmanes en diverses reunions mantingudes amb el sector, i inclou la bonificació del 50% de les taxes de fems i l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública, durant el temps que duri l’obra, per aquells negocis d’isidor Macabich, una mesura sol·licitada pels comerciants amb la que s’ha treballat des de la regidoria d’Hisenda en les darreres setmanes.

El paquet de mesures ha estat presentat aquest matí a les associacions i comerciants en una nova reunió a la que hi ha assistit, a més dels responsables de diferents associacions de comerciants de l’Eixample i de l’avinguda d’Isidor Macabich,  l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la regidora de Vies Públiques, Elena López, la regidora de Comerç i Turisme, Dessiré Ruiz, i el president de la Petita i Mitjana Empressa d’Eivissa i Formentera, Alfonso Rojo.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “duim setmanes recollint propostes de comerciants i des del principi de les obres estam en contacte amb les difernets associacions i comerciants. Hem treballat de la mà per a que les seves propostes siguin realitat i presentar tot un conjunt de mesures par pal·liar els efectes d’unes obres tan importants com necessàries”.

Per altra banda, el president de la PIMEEF, Alfonso Rojo, ha  destacat que ‘és molt important mantenir aquest contacte i comunicació fluida entre l’ajuntament i els comerciants per a millorar la participació dels comericants i una decssió intel.ligent per part de l’Ajuntament ha estat precissament establir aquest diàleg’.

El president de PIMEEF ha afegit que’ a aquestes reunions no es tracta de fer grans canvis pero sí d’aminorar les problemàtiques que sorgeixin de l’obra perque siguin les menys possibles i sobretot si aquestes solucions es troben dialogant, per aixó estem aqui’.

Aquestes trobades amb els i les comerciants continuaran al llarg dels pròxims mesos mantenint una línia oberta d’escolta activa i de comunicació directe per tal de rebre més propostes de millora.

Respecte a les mesures d’aparcament, per la compra al petit comerç es podrà aparcar de forma gratuïta durant dures hores a l’aparcament del CETIS al llarg de tot el dia i al del Mercat Nou en horari de tarda. D’aquesta manera, es dobla el temps gratuït que s’oferia i es suma un nou aparcament. D’altra banda, per la compra al Mercat Nou, s’oferirà una hora d’aparcament gratuït a l’aparcament del Mercat Nou. Es facilitarà un flyer informatiu a tots els comerciants perquè ho puguin fer saber als seus clients.

Un altre dels acords adoptats ha estat la realització de campanyes de dinamització. En aquest sentit es realitzaran dues diferents: “Feim Mercat” i “Feim Xarxa”. Pel que fa a “Feim Mercat”, serà un programa d’activitats al Mercat Nou i al Vell que es durà a terme cada dissabte. Es duran a terme tallers, degustacions, activitats infantils i concerts.

El “Feim Xarxa” serà una campanya de dinamització a les zones comercials annexes a les obres, es desenvoluparà a diferents ubicacions acordades amb comerciants i associacions de veïns. Està prevista una periodicitat setmanal amb Teatre, Manualitats i música en directe, a partir del mes de setembre.

Un altre dels aspectes que es contempla serà la nova instal·lació de banderoles indicatives d’establiment comercial a la façana per tal que els clients puguin detectar a simple vista i amb distància allà on hi ha establiments comercials.

Finalment, es durà també una campanya de comunicació de les diferents mesures acordades a través de diferents mitjans de comunicació, xarxes socials i taules informatives. Tota la informació es trobarà com fins ara, constantment actualitzada a la web www.eivissa.es/lanovaavinguda.

Eivissa, 27 de juny de 2022

 

 

Wpp