abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dades SATELa regidoria de Comerç i Turismo de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz i el comissari de Policia Nacional d’Evissa, Manuel Hernández, han presentat avui el Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE), que estarà operatiu fins 15 d’octubre.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha recordat que ‘aquest servei porta en funcionant des de l’any 2015 i que s'ha anat ampliant i afermant amb el pas del temps. Creiem que és absolutament imprescindible i que beneficia a tota la societat. És un servei essencial i que dona seguretat als turistes que arriben a l’illa’.

El servei compta aquest mes amb un interprete que atendrà als turistes en anglès, francès i italià i estarà obert de dilluns a dissabtes de 10 a 16.30 hores i la previsió és que s’amplie durant l’estiu. A més, la comissaria de Policia Nacional tramitarà les denúncies de turistes estrangers rebudes en l'oficina durant les 24 hores del dia dins del servei SATE.

El comissari de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, ha destacat que ‘enguany es preveu que augmentin les visites a l’illa i que el SATE es mogui en les xifres de 2019, quan es va atendre 1.200 persones’. El comissari també ha assenyalat que a través de Participació Ciutadana de la comissaria dins els plans de Turisme Segur i Comerç Segur s’ha traslladat informació sobre aquest servei a hotelers i comerços per que informin als usuaris i prevenir qualsevol tipologia de delicte.

A 2021, el servei va funcionar de juliol a setembre i va atendre a persones de més de 48 nacionalitats, principalment britànics, franceses i alemanys.
Segons les estadístiques de 2021 el SATE va atendre 755 persones, de les quals 245 van presentar denúncia. D'aquestes denúncies, un 60 per cent van ser per furts i un 20 per cent pèrdues d'objectes.

Les funcions de la persona contractada per al servei del SATE van des de l'atenció a les víctimes de delictes en el seu propi idioma, l'assessorament en les gestions i els procediments, l'assistència al turista en la tramitació de la denúncia i la notificació de manera immediata als jutjats de guàrdia. Però a més,
realitza altres funcions com a punt d'informació general a ciutadans estrangers i col·laboració, com a intèrprets d'aquells estrangers que han de realitzar gestions administratives com a certificats o targetes de residència entre altres gestions en la Comissaria de la Policia Nacional.

Wpp