Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

The Big SplashLa primera edició de la travessia de natació The Big Splash tindrà lloc al mes de setembre a la platja de Talamanca i tindrà com a eix central la difusió i conscienciació de la pradera de posidònia.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, la regidora d'Esports, Elena López, i Juanjo Serra, de Ibiza Blue Challenge, juntament amb Kate Benyor, de Ibiza Preservation Found, han presentat aquest matí la primera edició de la travessia de natació The Big Splash que tindrà lloc l'11 de setembre a la Platja de Talamanca i el Botafoc. La prova s'emmarca dins dels actes previstos de celebració del 40 aniversari del Patronat d'Esports.

La travessia compta també amb Project Zero una organització benèfica que organitza activitats relacionades amb l'art, la música i l'esport i que en aquest esdeveniment esportiu a Eivissa treballa com a experiència per a conscienciar sobre la situació actual de la posidònia a més de recaptar fons per a protegir i restaurar l'oceà i els ecosistemes de carboni blau.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat el fet de 'poder tornar a gaudir i oferir a la ciutadania una iniciativa esportiva com aquesta, que ens recorda a altres mítiques travessies que feien a la ciutat, adaptada amb recorreguts perquè estigui oberta a tothom, esportistes i nedadors i nedadores de diferents nivells i que tindrà com a eix central conscienciar i difondre els valors patrimonials i mediambientals de la praderia de posidònia'.

La regidora d'Esports, Elena López, ha afirmat que 'es una prova en la qual s'ha fet feina en tres línies molt importants, la part esportiva quant a tenir travessies a la nostra costa, atreure turisme esportiu i la feina que es farà de conscienciació mediambiental que fan que, ara mateix, aquesta prova sigui única a la ciutat i per això ho vam voler incorporar dins dels actes i esdeveniments esportius de celebració del 40 aniversari del Patronat d'Esports.'.

Per la seva banda, Juanjo Serra, de Ibiza Blue Challenge, estem davant d'una nova experiència d'esdeveniment esportiu que valora el medi ambient de l'illa i la posidònia, aquesta és la clau de la travessia. Es farà una feina transversal de tallers i conscienciació. El que hem vist als darrers anys és que el món de l'esport sempre està alineat amb la conservació del medi ambient, per gaudir dels esdeveniments esportius implica conservar el medi ambient'.

I finalment Kate Benyon ha incidit en què l'esdeveniment posa èmfasi en el medi ambienti sobretot en la protecció de la praderia de posidònia. Nosaltres sabem què és la posidònia però pensam que a través d'aquest esdeveniment podem conscienciar als turistes que ens visiten'.

Els i les nadadores poden seleccionar una de les quatre distàncies que es proposen, la Splash 5 km, que és una travessia per a nedadors i nedadores de nivell avançat de tipus competitiva per als amants de la llarga distància; la Splash 3 km que està dirigida a persones de nivell avançat i mitjà de tipus competitiva; Splash 1,5 km, més accessible però també en format competitiu i la Mini Splash amb un recorregut de 800 metres, no competitiva i la més popular de totes, que va dirigida tota classe de públic i nedadors de tots els nivells inclosos infants acompanyats d'una persona adulta.

L'edat mínima dels nedadors al dia de la travessia haurà de ser de 14 anys per a les proves de 5 km i 3 km, d'11 anys per a la d'1'5 km i de 3 anys per a la prova popular. En la prova de Mini Splash, tots els infants menors de 10 anys han d'anar acompanyats d'un adult podent portar elements de flotació per a aquells que no sàpiguen nedar o que tinguin un nivell molt bàsic. El temps límit per a completar el recorregut serà de 2 h 30 minuts per a la prova de 5 km, de 1 h i 30 minuts per a la prova de 3 km i de 1 h per a la prova d'1,5 km. La prova mini splash no té límit de temps.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer a ibizabluechallenge.com.

Wpp