Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can Casals Dia d'EuropaL’Ajuntament d’Eivissa celebra el Dia d’Europa amb una jornada de portes obertes a Can Casals, l’encesa de l’enllumenat ornamental i un concurs de dibuix.

L'Ajuntament d'Eivissa celebra el Dia d'Europa, el dilluns 9 de maig, a la casa pagesa de Can Casals, amb un concurs de dibuix per als escolars, l'encesa de les llums ornamentals del passeig de Vara de Rey, plaça des Parc i el Casal d'Igualtat, i una xerrada informativa dels projectes europeus que es duen a terme a la ciutat.

Aquesta data marca l'aniversari de la històrica «Declaració Schuman», en la que es va exposar la idea d'una nova forma de cooperació política a Europa. La proposta de Schuman es considera l'inici del que avui és la Unió Europea.

Aquest dilluns, a partir de les 17 hores, començarà la jornada de Portes Obertes a la casa pagesa de Can Casals, on s'oferirà a la ciutadania una explicació dels projectes europeus que l'Ajuntament d'Eivissa du a terme a la ciutat.
L'Ajuntament d'Eivissa es troba executant l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible Integrat (EDUSI) anomenada 'Eivissa, cohesió social i integració de barris', cofinançada amb ajudes FEDER.

Precisament la casa pagesa de Can Casals n'és un exemple en estar rehabilitada amb els fons Feder de la Unió Europea.

Altres projectes que estan en tramitació, en fase d'execució o finalitzats són l'impuls de l'administració electrònica local, la millora del control del trànsit urbà, l'impuls en la dotació de mitjans tecnològics i organitzatius per al desenvolupament de la Smart City, el desenvolupament del pla de camins escolars, reordenació del trànsit rodat al barri de Puig des Molins, millora de l'accessibilitat per a vianants al centre de la ciutat, optimització dels carris bici pel foment de la mobilitat sostenible al municipi, instal·lació de sistemes fotovoltaics a espais públics per a la millora de l'eficiència energètica, recuperació del patrimoni públic amb la reforma de l'edifici de l'Ajuntament d'Eivissa a plaça d'Espanya, els horts urbans de Can Tomeu o la recuperació de la zona forestal des Soto, entre d'altres.

Pel que fa a l'encesa de l'enllumenat ornamental del passeig de Vara de Rey, plaça des Parc i l'edifici del Casal d'igualtat, les llums, de color blau, s'encendran a les 20 hores.

Quant al concurs de dibuix, l'alumnat participant realitzarà un disseny a mà alçada relacionat amb el Dia d'Europa, en el que hi poden participar els i les alumnes de 3r de l'ESO dels Instituts de secundària del municipi d'Eivissa.
El concurs pretén fomentar la creativitat i l'expressió, incrementar l'interès els infants i joves per les institucions europees a través de les noves tecnologies.
Els dibuixos es podran presentar fins al divendres 20 de maig a Districte 07800. Al carrer de l’Arquebisbe Cardona Riera,19.

Tots els centres participants tindran el mateix premi, que consisteix en la conversió dels dibuixos (fins a un màxim de 3 per cada centre) en format NFT i a una figura, a través d'una impressora 3D; una visita guiada als grups participants al Laboratori de creació digital (FABLAB) de l'Ajuntament d'Eivissa i finançat amb els Fons Europeus EDUSI. L'alumnat podrà conèixer de primera mà com es realitza la conversió dels seus dibuixos als formats digitals NFT i 3D.

Wpp