abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ban estival ObresL'Ajuntament d'Eivissa ha acordat amb el sector hoteler i el de la construcció el bàndol d’obres que regirà durant aquest estiu al municipi d’Eivissa. Aquest bàndol redueix, sense parar, l'activitat de la construcció que pugui causar molèsties en determinades zones i en períodes concrets el pròxim estiu.

El decret es basa en la importància del sector turístic per al desenvolupament econòmic del municipi, i en la repercussió potencialment negativa en matèria de sorolls i molèsties que té l'execució d'obres en plena temporada estival, especialment en determinades zones del municipi, per a la indústria hotelera, comerç en general, i per al veïnat i visitants.

Les mesures per a reduir, sense paralitzar, l'activitat s'adopten amb la finalitat de respectar els interessos de tots dos sectors econòmics, el de la construcció i el turístic, i de complir els objectius de l'Ordenança municipal de Protecció de Medi Ambient i la Salut enfront de la Contaminació Acústica.

Sota aquestes premisses, el bàndol estarà en vigor del 1 de juny al 30 de setembre de 2022, tots dos inclosos, en l'àmbit comprès entre les avingudes Sant Jordi, de la Pau, Sant Joan de Labritja, el carrer Francesc Llaudes Pineda, el límit del terme municipal i la mar.

Durant aquest període no es permetran ocupacions de la via pública relacionades amb obres a executar en edificis on constin establiments turístics d'allotjament o de restauració, en els edificis confrontants o enfront d'aquells.

En tota la zona referida, les obres que se situïn en un radi menor de 300 metres d'un establiment turístic hoteler haurà de retardar el seu inici fins a les 10 hores, de dilluns a dissabte, i els treballs no podran prolongar-se més enllà de les 18 hores.

Abans de les 10 hores es podran executar treballs preparatoris, d'apilament, i en interiors, que no produeixin afectació a l’exterior.

Queden expressament prohibits aquells treballs que de manera inevitable portin aparellats un alt nivell de sonoritat com les activitats d'excavació i

fonamentació, l'aixecament d'estructures i forjats, l'ús d'aparells d'alta afecció sonora com a serres radials, martells pneumàtics i altres eines similars.

Així mateix, els promotors o propietaris, que disposin de títol habilitant per a executar obres dins de l'àmbit referit i decideixin paralitzar-les fins al 30 de setembre, ho hauran de comunicar per escrit a l'Ajuntament a l'efecte d'interrupció dels terminis d'execució dels corresponents títols habilitants.

En la mateixa línia, aquells propietaris i promotors que encara no hagin iniciat les obres, poden comunicar el retard i començar-les a partir del dia 30 de setembre, i els que obtinguin el títol habilitant mentre el bàndol estigui en vigor, podran acollir-se a qualsevol de les dues possibilitats anteriors.

Dins dels àmbits de la zona Pepri, de sa Penya, la Marina i Vara de Rey, Dalt Vila i Es Soto s'haurà de parar l'execució d'obres entre les 16 i les 22 hores cada dia. Estaran exemptes d'aquesta parada, les obres a l'interior dels edificis.

El bàndol estival no afecta a l'execució d'obres ordenades per l'Ajuntament o casos excepcionals de justificada urgència o necessitat i obres promogudes per iniciativa pública.

Wpp