abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Madrid Fusion 2022L’Ajuntament d’Eivissa, juntament amb Foment de Turisme, han participat en la promoció gastronòmica de la ciutat al major dels congressos de cuina que se celebren en el panorama internacional, Madrid Fusión, que té lloc els dies 28, 29 i 30 de març. En aquesta acció promocional també hi col•labora Balearia amb el trasllat a Madrid de tot el producte fresc que s’ha utilitzat durant la ponència i posterior degustació.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha dit que ‘amb aquesta acció promocional, posam de manifest la diversitat i creativitat de la cuina, de la gastronomia de la ciutat davant ambaixadors de la gastronomia. Les persones que viatgen i trien la nostra ciutat cerquen el turisme experiencial.

En aquest sentit, a més del Patrimoni Mundial i de les activitats que s’organitzen des de la regidoria, els visitants, de cada vegada més, opten per cercar l’oferta gastronòmica de la ciutat que visiten, que a la ciutat és molt variada i d’una alta qualitat gràcies als xefs i a les persones propietàries dels establiments que cerquen l'excel·lència i el producte illenc’.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament d'Eivissa i Foment de Turisme, a travès del seu producte Eating in Ibiza, han estat presents amb la ponència ‘En el centro del Mediterráneo’, a càrrec d’Óscar Molina, xef de La Gaia, avui dimarts 29 a les 10.45 hores a l’escenari polivalent del pavelló 14 de Madrid Fusión.

Posteriorment, a les 14 hores, a l'estand 14.0 E 170 d’Eivissa, s’ofereix una degustació dels plats presentats a la ponència, davant una cinquantena de periodistes especialitzats i crítics gastronòmics.

Durant la ponència s’ha realitzat una màster class de 9 plats. Els plats es divideixen en tres sectors ja que l’objectiu és donar a conèixer els costums, el territori i la gastronomia més arrelada a la ciutat i la seva adaptació a l’alta gastronomia.

Al primer bloc, el xef, reconegut amb una estrella Michelin i dos sols per la Guia Repsol, ha tractat el territori i els seus productes bàsics en l’alimentació de l’illa i la importància de la farina de xeixa en la cultura eivissenca, afegint productes de molta qualitat i valor com la mel i les ametlles.

En aquest sentit, s’ha presentat un snack de pa d’herbes i xeixa amb mel de flors d'hivern, un cruixent de xeixa i formatge, ametlla i vi dolç, i un Kvass de pa de xeixa.
El segon bloc ha estat dedicat als productes de la mar. De fet, durant la ponència i l’acte posterior, hi ha estat representada la Confraria de Pescadors d’Eivissa per a celebrar el primer acte del seu centenari. Dins d’aquest bloc es prepara una crema de periquito i aire d'herbes eivissenques, una ventresca de tonyina vermella curada en sal d’Hibiscus, crema de pinya de col i mostassa, un guisat de pèsols amb botifarró i gamba d'Eivissa.

El tercer bloc s’ha centrat en la terra, els costums eivissencs, l’aprofitament del producte en un dia de festivitat com són les matances. El protagonista es aquest bloc ha estat el porc negre. En aquest sentit, s’ha presentat pa fregit amb emulsió amb ossos amb sal, un melós d'arròs de matances, porc a la pibil amb crema de carabassa.

Wpp