Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ampliació voreresL'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat avui les obres del projecte de condicionament de jardineres a set encreuaments de la zona de l'Eixample per a ampliar les voreres a la fi de millorar la peatonalització de l'entorn i afavorir els desplaçaments a peu de la ciutadania.

La iniciativa pretén enfortir i promocionar la mobilitat quotidiana, sostenible i segura, augmentar la seguretat de les persones vianants i millorar l'accessibilitat de l'espai per a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquest tipus d'actuacions es reflecteixen al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Eivissa per a potenciar i adequar els principals itineraris per als vianants.

El projecte preveu intervencions a set encreuaments dels carrers Castella, Extremadura, Catalunya, Bisbe Huix i Canàries, tots ells situats en als barris de Sa Bodega, Es Palmer i Ses Canyes.

Actualment, aquests encreuaments compten amb jardineres amb arbustos, arbres i rocalla que s'eliminaran en part, amb la finalitat d'ampliar les voreres per a millorar el trànsit dels usuaris, conservant els arbres existents i plantant alguns exemplars nous.

Els encreuaments on s'actuarà són els següents:
- Carrer Castella / Extremadura.
- Carrer Catalunya / Bisbe Huix.
- Carrer Catalunya / Extremadura.
- Carrer Bisbe González Abarca / Canàries.
- Carrer Canàries / Vicente Serra i Orvay.
- Carrer Abad i Lasierra / Catalunya.
- Carrer Abad i Lasierra / Castella.

Durant els treballs, es retiraran elements com a rocalles, senyals i arbres que no es conservaran, i es durà a terme el desbrossament i l'excavació de la jardinera.

Posteriorment es realitzarà un tall en la vorera i en l'asfalt per a la demolició i retirada de la vorada existent, i s'estendrà una solera de formigó per a col·locar les rajoles i crear els escocells pertinents en cada encreuament.
Finalment, s'instal·laran al voltant de l'escocell les xarxes anti-arrels i es procedirà a la plantació dels arbres nous.

El pressupost per a l'execució dels treballs ascendeix a un total de 157.744,11 euros. Les obres s’executen en tres lots i tenen un termini d'execució d'un mes per a cadascun.

Wpp