Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Carrer de la ConquestaL’Ajuntament d’Eivissa rehabilita el carrer de la Conquesta al barri de Dalt Vila, millorant la seva accessibilitat i renovant i actualitzant les instal·lacions d’aigua i il·luminació.

Les feines també inclouen la rehabilitació i tractament dels elements urbans com els murs de contenció, bancades i llindars per a la millora visual i consolidació de l’entorn.

El regidor de Patrimoni, Pep Tur, destaca aquesta intervenció ‘perquè suposa finalitzar les intervencions de rehabilitació a aquest punt de Dalt Vila. Els dos carrers adjacents ja es troben rehabilitats, carrer de Joan Roman i el carrer de la Santa Faç. La rehabilitació del carrer de la Conquesta, l'únic tram que quedava per fer, suposa enllestir un tram molt visitat i important d’accés a Dalt Vila’.

El projecte, que ja s’ha iniciat, preveu el soterrament de les esteses elèctriques de l’enllumenat públic, la instal·lació de dues lluminàries i d’una font de fosa negre, com la que ja existia a aquest espai de Dalt Vila, a més d’una barana al llarg de l’escala per tal de millorar l'accessibilitat a l’escala.

Precisament, durant les obres de desmotatge d’una part de l’escala, s’ha trobat algunes pedres tallades que corresponen a antigues dovelles d’arcs que ja havien estat reutilitzades a aquesta escala que comunica amb l’antic Seminari. El departament de Patrimoni ha documentat aquestes troballes i s'han tornat a instal·lar a l’escala.

Pel que fa al paviment, s’ha anivellat el carrer i es torna a fer les reposicions de paviments amb còdol de pedra de les mateixes característiques a la que històricament s'ha emprat en el casc medieval per tal d’obtenir una imatge urbana d'acord amb el valor històric de la zona.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Patrimoni, Pep Tur

Wpp