abril 25, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Createc ProLa jornada de Createc Pro s'ha celebrat aquest dijous a la tarda en l'Institut de Sa Colomina, en el marc de la I Setmana de la Tecnològica i la Creativitat d'Eivissa.

Des de les 16.00 i fins a les 20.00 hores, professionals de diversos sectors i alumnes de l'IES Santa María han pogut conèixer les aplicacions de la tecnologia d'impressió 3D.

Les persones assistents han pogut escoltar a experts com Xavier Plantà To-rralba, director de l'Àrea de Tecnologies Industrials del Centre Tecnològic de Catalunya, (Eurecat) i aprendre sobre la impressió 3D en sectors professionals concrets com la podologia, el sector de la salut dental, la moda i la indústria tèxtil, a l'art i l'escultura, i les aplicacions industrials.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, ha destacat la importància d'aquesta jornada per a "mostrar exemples pràctics de la impressió 3D aplicats a les diferents indústries que també existeixen a Eivissa".

L'edil ha recordat el projecte per a crear un Fab Lab amb impressores 3D i elements d'electrònica i robòtica avançada a Eivissa, "perquè les empreses puguin començar a fer prototips", que es complementarà amb maquinària "més industrial" que s'instal·larà en la Escola d'Arts i Oficis.

Per part seva, l'expert Xavier Plantà Torralba ha explicat que "s'han liberalitzat les patents i s'ha democratitzat la tecnologia, la qual cosa fa que arribi a la ciutadania i les empreses en general".

Segons ha detallat, la impressió 3D és un concepte que engloba set tecnolo-gies bàsiques que permeten crear "peces físiques que es poden aplicar a tots els sectors industrials".

Per a concretar aquestes aplicacions, la jornada ha comptat amb cinc po-nents, tant distribuïdors com a usuaris finals d'aquesta tecnologia, que han compartit les seves experiències amb l'ús de la impressió 3D en els seus sectors.

Finalment, s'han abordat exemples de posada en marxa d'un FAB Lab i s'han analitzat les tendències de futur.

La Setmana de la Tecnologia i la Creativitat, organitzada per l'Ajuntament d'Ei-vissa, a través de Districte07800, continuarà aquest divendres i dissabte amb les jornades Createc '21, en la seu de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Wpp