abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Camí de Can MurteraAquesta instal·lació recollirà l’aigua de pluja dels barris des Pratet i d’Ignasi Wallis.

El projecte recuperarà també el camí de Can Murtera que serà per a vianants i bicicletes i es rehabilitaran tres portals de feixa de la zona.


L'alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la tinent d’alcalde de Vies Públiques, Elena López, han visitat les obres de construcció del col·lector de pluvials del camí de can Murtera que ja s’han iniciat i que servirà com a una ferramenta més per evitar, en moments de pluges intenses, els problemes d’inundacions que pateix el barri des Pratet i l’avinguda d’Ignasi Wallis.

Les obres, que s’han iniciat fa uns dies, les està duent a terme l’empresa COPCISA amb un pressupost de 834.251,24 euros i tindran un termini d’execució de 8 mesos.

La construcció del col·lector de pluvials del camí de can Murtera, que delimita la zona de ses Feixes amb l'àrea urbana de la ciutat, preveu també diverses millores, entre elles, la recuperació del camí de can Murtera que s'habilitarà pel trànsit de vianants i bicicletes i la recuperació dels tres portals de feixa existents a la zona.
De fet, en aquests moments les obres s'estan executant en aquest punt, realitzant la neteja i retirada de la vegetació d’aquest camí que connecta l’avinguda de Santa Eulària i el carrer de Pere Francès.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘la construcció d’aquest col·lector ha estat una prioritat per aquest equip de govern i per això volem posar fi a aquesta situació. Amb aquest col·lector, tant necessari, donam un pas més en posar solucions a problemes històrics i estructurals que pateix aquest barri, a més invertim en un espai natural, rehabilitant elements etnologics i connectam la ciutat per a tenir una mobilitat més sostenible’. 

Per a la tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Elena López, 'aquest projecte és cabdal per l'Ajuntament d'Eivissa perquè servirà com a una ferramenta més per a solucionar els problemes d'inundacions que pateix el barri des Pratet i l'avinguda d'Ignasi Wallis que recull, especialment en moments de pluges fortes, tota l'aigua que baixa des de l'autovia de Sant Antoni.
Però a més és especialment interessant perquè recuperam un dels antics camins de la ciutat i els elements etnogràfics que conté amb l'objectiu que la ciutadania disposi d'una alternativa més sostenible de mobilitat'.

El projecte preveu iniciar el traçat del col·lector a la rodona de Joan XXIII d'avinguda de la Pau i la carretera de Sant Antoni, punt on es genera l'aportació més gran d'aigües pluvial, transcorre pel camí de Can Murtera i aboca a la zona del port, a prop de l'estació marítima de Formentera.

El traçat de la canalització transcórrer per terrenys de titularitat municipal a excepció del tram d'arribada al port on el titular és l'Autoritat Portuària de Balears.

El projecte compta també amb el finançament del Govern de les Illes Balears i del Consell Insular d'Eivissa a través del Fons europeu de recuperació.

Wpp