Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Createc joveLes jornades de Createc Jove, en el marc de la I Setmana de la Tecnologia i la Creativitat d'Eivissa, comptaran entre avui i demà a l'auditori de Can Ventosa, amb l'assistència de 360 estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 4t de l'ESO de diferents instituts de l'illa així com de la Escola d'Arts i Oficis.

El regidor de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha destacat que les ponències organitzades per l'Ajuntament d'Eivissa per als estudiants buscaran compartir les "possibilitats de la tecnologia" i també de la "professionalització" d'una forma "molt pròxima i molt interessant".

‘L'important és que comencin a pensar que tenir competències en activitats tecnològiques pot ser bo a més de divertit, perquè ara mateix, la utilitzen com a mitjà de diversió. Que s'adonin que poden ser creadors de continguts, de programes, de tot el que utilitzen; que poden ser partícips professionalment’, ha dit el regidor.

Per a això, algunes de les ponències han mostrat als alumnes "experiències de gent jove". Aquest va ser el cas d'Alai Blanco, estudiant de 2n de batxillerat, programadora i creadora de projectes tecnològics, amb guardons com el European Digital Girl of the Year 2019: ‘Espero que en veure que sóc contemporània i que potser estic en la mateixa situació que ells, pensin que ells també poden fer-ho", ha dit Blanco.

Una altra de les ponències, de la cofundadora de Dones Tech, Cristina Aranda, ha estat enfocada a motivar als joves a treballar en el sector digital perquè "dóna cabuda a persones amb perfils i talents diferents”.

"Necessitem persones que els apassioni el disseny, la història, l'enginyeria, i que junts i juntes creem, perquè avui més que mai el sector digital necessita d'un talent divers per a aconseguir solucions més inclusives i amb gran impacte social", ha explicat Aranda.

Createc Jove continuarà aquest dimecres amb més ponències i taules rodones per als estudiants, una jornada en la qual també es durà a terme la segona part de Createc LUZE, la iniciativa enfocada a artistes, professionals audiovisuals, tècnics i col·leccionistes d'art digital.

La mostra audiovisual es trasllada a Can Ventosa

En el marc de Createc LUZE, la mostra audiovisual en viu prevista per a aquest dimecres de 18.30 a 21.00 hores al parc Reina Sofia es trasllada a Can Ventosa pel mal temps. Els assistents podran veure art visual en temps real, en una jornada que començarà al matí amb una masterclass de l'artista convidada Marta Verde i una presentació de sistemes generatius i performance audiovisual, a càrrec de Caen Botto, en la Universitat Felipe Moreno.

La setmana continuarà el dijous Createc Pro, en l'institut de sa Colomina, on s'ensenyarà l'aplicació pràctica de la impressió 3D el disseny, la moda, la indústria tèxtil, l'odontologia, la podologia, l'art, la construcció, entre altres sectors empresarials i professionals de l'illa.

El divendres i el dissabte serà el torn de les ponències Createc'21 a la Universitat de les Illes Balears (UIB) sobre temàtiques com els videojocs i l'educació, les criptomonedes a través del 'Blockchain' i el canvi de paradigma, l'art digital, els nous esdeveniments, models de negocis i productes digitals, entre altres.

El programa i les inscripcions estan obertes en la web districte07800.cat.

Wpp