Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Isidor Macabich remodelacióLes empreses disposen fins al 21 de novembre per presentar les propostes.

L’Ajuntament d’Eivissa treu a licitació el projecte de remodelació de l’avinguda d’Isidor Macabich amb un pressupost de 6.098.668,83 €. Les empreses disposen fins al 21 de novembre per a presentar les seves propostes. Les obres tendran una durada de 12 mesos i es preveu s'iniciïn a principis d’any i es realitzarà d’una vegada, actuant en tota l’avinguda amb tres equips de feina.

Les obres transcorreran al llarg dels 900 metres de llargària i els 20 metres d’amplària que té l’avinguda. Es manté la secció dels carrils amb els dos carrils de calçada, una zona d’aparcament en cordó, el carril bici i les voreres als dos costats amb uns 4 metres d’amplària.

Les obres consisteixen en la renovació de les instal·lacions de sanejament i incorporació de xarxa de pluvials, renovació de la xarxa de proveïment d'aigua i inclusió de reg. És una profunda renovació de totes les infraestructures de serveis bàsics amb la separació de les xarxes de sanejament i pluvials, amb nou col·lectors de sanejament amb dues canonades i una de pluvials que transcorre pel centre de l’avinguda. També hi haurà noves instal·lacions per a l’abastiment d’aigua, es substitueix i milloren les xarxes existents d’electrificació i telefonia, tot de manera soterrada.

Pel que fa a l’enllumenat públic, s’ha realitzat un estudi lumínic per analitzar les peticions dels comerciants i veïnat i finalment el projecte preveu 190 lluminàries de tipus LED, en dos tipus de postes d’enllumenat, a més de il·luminació ornamental als carrers i bancs de les places. Al projecte també s’ha previst les necessitats per a la il·luminació nadalenca.
La remodelació de l’avinguda preveu la reordenació del trànsit mitjançant separació de carril de vehicles més pesats i carril de turismes, la reordenació de la Plaça d’Enrique Fajarnés i la construcció del carril bici i la seva connexió amb avinguda de Bartomeu de Rosselló; el manteniment de les rutes escolars, la renovació de camí d'invidents i l’adaptació dels passos per als vianants a passos accessibles.
A la plaça d’Enrique Fajarnés, es preveu la retirada de la font, construcció de zones de descans per a vianants i la connexió semafòrica a l’encreuament directe del carrer Frau Vicent Nicolás cap a Bisbe Huix.

El tipus de rajola que s’utilitzarà és de formigó rectangular de color gris. A més, s’instal·laran peces especials per a l’execució del camí podo tàctil i així fer un camí accessible per a les persones invidents.

El mobiliari urbà es modernitza i es renoven per complert totes les infraestructures de serveis bàsics que clarament estan obsoletes o molt danyades. Pel que fa a l’arbrat de l’avinguda, es revisaran tots els exemplars, es retiraran aquells que estiguin en mal estat o en estat perillós i es substituiran per altres espècies de més baixa alçada per evitar perdre la visibilitat de l’enllumenat públic i amb arrels que no trenquin les voreres.
Finalment el projecte preveu un nou i modern equipament urbà, els actuals estan deteriorats i obsolets i són insuficients. Així que amb un nou disseny es projecten nous bancs, papereres, aparcabicis i pilones.

Per a la regidora de Vies Públiques, Elena López, ‘aquesta és una obra molt necessària, no tan sols per modernitzar una de les principals artèries del municipi d’Eivissa, que també és molt necessari, sinó pel que significa poder donar una solució completa als problemes que pateixen veïnat i sector comercial pel que fa al mal estat de l’arbrat , les rajoles i la xarxa separativa i la il·luminació. Amb aquesta obra, donam solució definitiva a aquestes mancances i convertim aquesta via en un espai funcional, sostenible i accessible’.

L’avinguda d’Isidor Macabich es va remodelar a principis dels anys 80, al 1983 la primera fase i en 1985 la segona fase. Des d’ençà s’han realitzat algunes intervencions parcials de manteniment.

Enllaç a:
· Perfil del contractant

Wpp