Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Habitatges sa PenyaEls habitatges estaran destinats al funcionariat del Cos Nacional de Policia.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el conseller d’Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí Ribas, i la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa, Sara Ramón, han visitat la rehabilitació de l’edifici d’habitatges municipals al barri de sa Penya. Les obres han estat finançades pel Consorci Patrimoni de la Humanitat. A la visita també hi han assistit, el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur; els portaveus dels diferents grups polítics de la Corporació municipal i els tècnics arquitectes encarregats del projecte.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït la col·laboració de les institucions que formen part del Consorci Patrimoni de la Humanitat, Consell d’Eivissa i Govern balear, i ha dit ‘que amb la vostra contribució, juntament amb la de l’Ajuntament d’Eivissa, feu possibles transformacions al nucli històric tan importants com les que ara podeu vorer. Estam a un moment històric per al barri de sa Penya. Durant dècades, tots els governs municipals d’aquesta ciutat han intentat, amb més o menys èxit, enfrontar la situació de sa Penya. I ara, estic convençut que estam al punt d’inflexió per aconseguir el canvi que el barri necessita’.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, també ha destacat la feina de totes les regidories implicades al barri de sa Penya, on es treballa de forma integral, ‘amb projectes des de Benestar Social, que està reforçant les dinàmiques de suport social al barri, amb noves iniciatives i activitats al centre social de sa Miranda; el projecte del FABLAB a sa Drassaneta, realitzat des de Modernització, i per descomptat les regidories de Policia, Nucli Històric i Patrimoni, Vies Públiques i Medi Ambient, que fan una feina contínua en el dia a dia, de control, neteja, millora i solució de problemes quotidians, i que, amb aquesta actuació, rebran impuls per continuar. De fet, em consta que ja tenen traçades les següents passes per, com deia, no descansar fins que el barri estigui plenament integrat en la resta de la ciutat’.

La consellera de Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa, Sara Ramón, ha destacat la recuperació del patrimoni urbà que s’ha aconseguit amb la rehabilitació de l’edifici de sa Penya. ‘És gratificant vorer que es donen passes endavant en la recuperació d’aquest patrimoni i de dinamització de tot el barri’.

Per la seva banda, el conseller d’Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí Ribas, ha dit que ‘la inversió pública aquí té molts d’objectius, perquè es recuperen uns espais d’infrahabitatges però també serveix per mostrar les possibilitats que té aquest barri i així s’incentivarà més inversió privada. Com a Govern estam molts contents també que aquests habitatges estiguin disponibles per als funcionaris de Policia Nacional i aquesta actuació podem dir que se suma a les que ja es duen a terme des de l’Ibavi per incrementar el parc públic d’habitatges’.

Les obres han consistit en la rehabilitació dels habitatges de tota l’illa entre els carrers Alt i Retir, on s’ha passat de 44 infrahabitatges a 12 habitatges, amb un pressupost d’1,9 milions d’euros. També s’han duit a terme les obres d’urbanització dels mateixos carrers Alt i Retir, amb una inversió de 690 mil euros, que han consistit en la renovació de totes les instal·lacions i soterrament del cablejat. En paral·lel, també s’estan tramitant dos expedients més per completar aquesta operació, la compra de mobiliari dels habitatges, que ha sortit per 165 mil euros, i la millora de la instal·lació elèctrica del barri per import de 117 mil euros.

Els habitatges, d'entre 45 i 75 metres quadrats, estan situats en una superfície total de 940 metres quadrats i distribuïts en tres nivells: planta soterrada i dos plantes. Compten amb una o dues habitacions amb sala d'estar, menjador i cuina i s’han construït seguint criteris d'estalvi energètic.

El projecte, que ha estat redactat i dirigit pels tècnics municipals Ángela Rodríguez, Óscar del Rincón, Javier Pons i Manuel Navarro, ha comptat amb la recuperació del contorn original de l’edifici i la supressió de les parts afegides i parasitàries no originals.

Wpp