Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Policia LocalLa majoria de les sancions, un total de 49, ha estat per circular en patinet elèctric sense casc.

La Policia Local d'Eivissa ha interposat 71 denúncies a conductors de patinets elèctrics des de final del mes de juny, quan es va modificar l’Ordenança Municipal de Circulació per regular l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

La majoria de les denúncies interposades fins aquest cap de setmana, ha estat per circular sense casc, un total de 49, encara que també s'han registrat altres infraccions com a circular per la vorera, portar auriculars o creuar el semàfor en vermell.

Així, durant el mes de juny la Policia Local va realitzar una campanya especial de control de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que es va saldar amb 32 denúncies per incompliment a la normativa.

Un total de 23 ha estat per circular amb patinet elèctric sense casc, 5 per anar per la vorera, 2 per circular amb dues persones en el VMP, una per portar auriculars i una per creuar amb el semàfor en vermell.

El mes de juliol, s'han posat 34 denúncies en total, de les quals 24 han estat per circular sense casc, 5 per circular sense armilla reflectora, 2 per anar per la vorera, una per passar un semàfor en vermell, una altra per circular manipulant el telèfon mòbil i una més per anar amb auriculars.

Finalment, durant agost s'han posat fins al moment 5 denúncies, 3 per no portar armilla reflectora i 2 per circular sense casc.

Cal recordar que l'ordenança municipal estableix per a l'ús de patinets els 15 anys com a edat mínima permesa. A més, exigeix l'ús de casc i roba reflectora de manera obligatòria, i prohibeix la circulació per voreres i zones per als vianants, així com per autovies.

Els usuaris d'aquestes vehicles motoritzats no poden usar auriculars ni telèfon mòbil mentre ho condueixen i poden ser sotmesos a controls d'alcohol i drogues.

La quantia de les sancions per a incomplir amb la normativa de l'Ordenança Municipal de Circulació van des dels 91 euros per a les infraccions lleus, 301 euros per a les greus i 602 per a les molt greus.

En el cas d'incompliments com conduir begut es considerarà com a infracció a la Llei de Seguretat Viària amb una quantia de 1.000 euros.

Wpp