Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TecnoestiuEl regidor de Modernització, Aitor Morrás ha visitat avui juntament amb el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes i el Director General d’Innovació, Eduardo Zuñiga, els cursos de l'Ajuntament d’Eivissa al Viver d’Empreses i al C19.

El regidor de Modernització, Aitor Morrás, ha visitat avui acompanyat del vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes i el director general d’Innovació, Eduardo Zuñiga, els diferents cursos del programa TecnoEstiu de l’Ajuntament d’Eivissa, al que participen aquest estiu un total de 19 joves.

L’alumnat, que va començar tant al curs d’animació 3D que s’imparteix Centre de Creació Jove C19 i al de tècniques d’impressió i fabricació 3D, al Viver d’Empreses, el passat 7 de juliol, ja ha començat a posar els seus coneixements en pràctica tant creant animació 3D com començant a fabricar un braç robòtic al qual hauran de donar-li moviment a partir de la incorporació de servomotors.

El regidor de Modernització, Aitor Morrás, ha explicat que ‘amb aquesta activitat el que pretenem és donar coneixements de tecnologia avançada a la joventut de la ciutat per tal que puguin tenir un horitzó en el que poder triar altres formes d'educació i formació en el seu futur que serà fonamental per començar a diversificar el model productiu que entenem que s'ha de produir en aquesta illa i en aquesta ciutat’.

Des del Govern Balear, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assenyalat que ‘es tracta d’una proposta d'enorme èxit en la qual hem comprovat que és on més activament a Balears s'està produint l'interès de les generacions més joves en aquest àmbit. La nostra vocació és que aquest espai pugui créixer cada vegada més i que cada vegada més persones estiguin interessades en els cursos de formació i en aquest Viver d'Empreses. Des de la conselleria no faltarà ni un sol esforç perquè això es converteixi en una realitat i Eivissa es pugui convertir a un lloc emblemàtic de creació d'empreses tecnològiques a les Illes Balears’.

Per la seua part, el director general d’Innovación, Eduardo Zuñiga, ha dit que ‘la Direcció General d’Innovació no sols vol donar suport a l'espai Districte07800 sinó que a més vol ampliar la possibilitat de servei públic que dóna aquest espai. Estem molt contents amb l'experiència que té i que estigui a l'avantguarda a nivell de les Illes Balears de projectes de l'administració pública per donar un espai de transformació digital i nou a l'illa d'Eivissa’.

Els cursos estan dirigits a joves d’entre 13 i 18 anys tenen una durada de 8 setmanes, fins al 27 d’agost.

Les persones participants al curs de producció d’animació en 3D estan aprenent des dels conceptes d’introducció a l’animació de personatges, un procés de producció audiovisual i de videojocs.
En el curs de fabricació 3D i prototipatge electrònic digital, que tinc lloc al Viver d’Empreses, els equips treballen amb la fabricació d’un braç robòtic. El curs continuarà a l’agost amb la construcció d’un Nano satèl·lit, un segon repte on els grups treballaran amb electrònica de previsió i instrumentació per a captar tant l’energia necessària per al seu funcionament com evidències de l’evolució del canvi climàtic seguint els estàndards de l’agència espacial europea. Aprendran a obtenir energia neta i a construir un sistema de teledetecció sobre un cubeSat d’1U preparat per a iniciar el seu viatge per l’espai.

Wpp