Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TecnoestiuEl programa, dirigit a al·lotes i al·lots d’entre 13 i 18 anys, tindrà una durada de 8 setmanes.

El programa TecnoEstiu de l’Ajuntament d’Eivissa ha començat avui amb la participació d’un total de 19 joves, 10 al curs d’animació 3D que s’imparteix Centre de Creació Jove C19 i 9 al de tècniques d’impressió i fabricació 3D, al Viver d’Empreses. Els cursos estan dirigits a joves d’entre 13 i 18 anys i tindran una durada de 8 setmanes, fins al 27 d’agost.

El tinent d’alcalde i regidor de Modernització, Aitor Morrás, ha assistit a donar la benvinguda a les al·lotes i al·lots i ha assenyalat que ‘amb aquest programa i aprofitant els mesos d’estiu, continuam fent passos per a la formació dels nostres joves en tecnologia avançada. La intenció és que durant aquest temps que no han d’anar al centre escolar, puguin aprofundir en coneixements relatius a l’animació 3D per un costat i al prototipatge electrònic digital, també fonamental en aquest camp. A més, facilitant la formació gratuïta en aquestes matèries, facilitam també un avanç cap a un canvi en el model productiu d'Eivissa’.

Des de la regidoria de Modernització han destacat a més la gran acollida del curs i han assenyalat que ‘encara que s’han cobert totes les places ofertes en un principi, s’ha decidit ampliar la inscripció i oferir tres places més pel curs de Tècniques d’impressió i fabricació 3D, ja que hi ha material disponible’.
Les persones interessades a inscriure's poden fer la sol·licitud a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al telèfon 971397600 ext. 24130.

Les persones participants al curs de producció d’animació en 3D aprendran des dels conceptes d’introducció a l’animació de personatges, un procés de producció audiovisual i de videojocs.
En el curs de fabricació 3D i prototipatge electrònic digital, que tinc lloc al Viver d’Empreses, els equips aprendran a fabricar les parts d’un braç robòtic amb
tècniques d’impressió 3D i a donar-li moviment a partir de la incorporació de servomotors. La construcció d’un braç robòtic personalitzat per cada equip els servirà de base per aprendre robòtica bàsica i realitzar moviments coordinats a l’espai. A més, els equips aprendran a coordinar els seus projectes per a fer coreografies artificials.
El curs continuarà a l’agost amb la construcció d’un Nano satèl·lit, un segon repte on els grups treballaran amb electrònica de previsió i instrumentació per a captar tant l’energia necessària per al seu funcionament com evidències de l’evolució del canvi climàtic seguint els estàndards de l’agència espacial europea. Aprendran a obtenir energia neta i a construir un sistema de teledetecció sobre un cubeSat d’1U preparat per a iniciar el seu viatge per l’espai.

Wpp