Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament EivissaEl nou representant d’Unides Podem assumirà les àrees de Festes, Cementiris, Joventut i Atenció a la Ciutadania. La coalició de govern PSOE-Podem reajusta altres àrees del govern municipal per enfrontar la segona meitat de la legislatura.

El Ricard Clivillé serà nou regidor de l’Ajuntament d’Eivissa en representació de la formació política Unides Podem. Clivillé, que substituirà a l’ex regidora Claudia Cotaina, prendrà possessió a la sessió plenària prevista per a la primera setmana d’agost. Assumirà les competències en matèria de Festes, Cementiris, Joventut i Atenció a la Ciutadania.

A més d’aquesta incorporació, la coalició de govern ha acordat alguns altres canvis de competències amb l’objectiu de reajustar l’organització interna i enfortir-la per enfrontar la segona part de la legislatura.

La primera tinent d’alcalde, Elena López, assumirà la coordinació i gestió dels projectes europeus, davant el repte que suposen no només els projectes actualment en marxa (recordem que Eivissa ja va rebre una subvenció europea de prop de 8 milions d’euros actualment en execució) sinó també les convocatòries dels Next Generation que estan a punt de començar a sortir i que poden suposar un important punt d’inflexió en la recepció de recursos econòmics per a la ciutat. López mantindrà les competències en matèria de Vies Públiques i Esports.

El regidor de Medi Ambient i Transició Energètica, Jordi Salewski, assumirà també la gestió de l’àrea d’Urbanisme, mentre que la competència en matèria de Jardins Públics recaurà en la regidora Montserrat García.

Montserrat García serà la nova titular de l’àrea d’Igualtat. Mantindrà Participació Ciutadana i Benestar Animal, a més de Jardins.

El regidor de Cultura, Pep Tur, assumirà també la regidoria de Normalització Lingüística i la regidora de Policia i Protecció Civil, Rosa Rubio afegeix Voluntariat a les seues competències.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que aquesta reorganització de l’equip de govern està motivada per una banda pel canvi de regidor d’Unides Podem, però també per la voluntat de fer alguns reajustaments que permetin ser més eficients i estar més a prop de les necessitats de la ciutadania. ‘Les administracions del nostre entorn s’estan preparant per a la històrica convocatòria de fons europeus que s’han articulat per fer front a les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19. A l’Ajuntament d’Eivissa també ens estam preparant per a aquest repte i hem volgut reajustar algunes àrees per treure el màxim profit a l’excel·lent equip humà que tenim’, ha explicat Ruiz.

El portaveu d’Unides Podem, Aitor Morrás, ha senyalat que l’arribada de Clivillé suposarà una passa endavant en el compromís de fer polítiques properes a la ciutadania, ‘més encara en un moment especialment delicat, en que les prioritats de moltes persones han pogut canviar perquè la pandèmia les ha colpit d’una manera que ningú esperava’. Els canvis, en opinió de Morràs, permetran enfortir el govern municipal i avançar en els compromisos del govern municipal amb la ciutadania d’Eivissa.

Wpp