Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SATE 2021La regidoria de Comerç i Turismo de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz i el comissari de Policia Nacional d’Evissa, Manuel Hernández, han presentat el Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE), que va començar a funcionar ahir i estarà operatiu fins al 30 de setembre.

Per a la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, 'el SATE és un servei important i molt necessari per als turistes que visiten la nostra ciutat. És molt important que la sensació que s'emporti el visitant d'Eivissa sigui satisfactòria i en aquestes circumstàncies de ser víctimes d'un delicte, que es vegin el més acompanyats possible i per a això el tema de la llengua és molt important.

Enguany hem avançat el servei a juliol el servei, després que l'any passat no es va poder posar en marxa fins a l'1 d'agost. La idea és que estigui operatiu fins al 30 de setembre, encara que es valorarà poder prolongar-lo si la temporada s'allarga’.

El servei torna a comptar enguany amb dos intèrprets que atendran als turistes en anglès, alemany i italià i estarà obert tots els dies de la setmana de 9 a 20 hores. Des de l'Ajuntament d'Eivissa també s'ha destacat la comunicació amb establiments hotelers i comerços per a informar-los d'aquest servei i que ells puguin informar els usuaris.

El comissari de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, ha destacat que ‘l'any passat va ser un any extraordinari, des del punt de vista que va ser diferent. El nombre de persones ateses va baixar pràcticament a un 5% del que s'havia estat atenent en anys anteriors. Aquest servei va començar a oferir-se en 2016 i fins a 2019 sempre havíem tingut un nombre semblant de persones ateses que ronden les 1.500. D'aquestes, 854 van presentar denúncia en 2019’.

A 2019, el servei va funcionar de juny a novembre i va atendre a persones de més de 100 nacionalitats. Segons les estadístiques de 2020 el SATE va atendre 138 persones de 25 nacionalitats, de les quals 38 van presentar denúncia. A causa de la pandèmia, el servei sol va estar operatiu dos mesos, de l'1 d'agost al 15 d'octubre. D'aquestes denúncies, 22 van ser per furts o pèrdues d'objectes.

Les funcions de les dues persones contractades per al servei del SATE van des de l'atenció a les víctimes de delictes en el seu propi idioma, l'assessorament en les gestions i els procediments, l'assistència al turista en la tramitació de la denúncia i la notificació de manera immediata als jutjats de guàrdia. Però a més, realitzen altres funcions com a punt d'informació general a ciutadans estrangers i col·laboració, com a intèrprets d'aquells estrangers que han de realitzar gestions administratives com a certificats o targetes de residència entre altres gestions en la Comissaria de la Policia Nacional.

Wpp