Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CreactivityL'Ajuntament d'Eivissa i l'Obra Social de la Caixa instal·len Creactivity, un espai dissenyat per a despertar l'enginy i la cooperació entre els més petits.

Els Centres d'Educació Infantil i Primària del municipi d'Eivissa participen, fins al pròxim dimecres 28 d'octubre en Creactivity, un espai-taller per a nens i nenes a partir de set anys on es practica l'art de pensar amb les mans fent servir elements ideats per fomentar la creativitat, l'esperit emprenedor, la cooperació i la reflexió.

Aquesta instal·lació, per a la que hi passaran les diferents escoles del municipi d'Eivissa, es troba ubicada a l'autobús de l'Obra Social la Caixa i romandrà a la plaça d'Albert i Nieto fins al pròxim 28 d'octubre.
Durant els matins s'ha reservat l'espai per a visites escolars i les tardes per a visites familiars en horari de 16 a 18.30 hores.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, ha visitat aquest matí el bus Creactivity i ha manifestat que 'la presència al nostre municipi del projecte Creactivity de l'obra Social de la Caixa ' ens permet facilitar una activitat i recurs tecnològic a les escoles i les famílies per a gaudir amb els més petits i desenvolupar, a través dels tallers lúdics, disciplines que engloben la ciència, la tecnologia i l'art a més de treballar altres hàbits com la cooperació, la creació i la realització de projectes'

"Creactivity" és un espai dissenyat per despertar l'enginy, la destresa i la creativitat dels nens i les nenes. Aquest nou projecte itinerant té per objecte fomentar el disseny i desenvolupament de solucions originals per a problemes senzills. Els escolars participen en tallers amb materials quotidians i eines de baixa i alta tecnologia per donar vida a les seves pròpies idees.

"Creactivity" pren forma dins d'un autobús que es converteix en una unitat mòbil totalment adaptada per facilitar l'accés i la participació de les persones amb mobilitat reduïda al llarg de l'activitat. El vehicle està equipat per dins amb bancs, taules de treball i diverses proves disposades per als escolars.
L'espai disposa de diferents àrees per posar en pràctica diferents habilitats: la zona de la Mecànica, amb espais d'engranatges, mecanismes, bales i màquines pinball; la zona del Vent, amb tubs de vent; la zona de l'Electricitat; i la zona de la Llum, amb el sistema stop motion.

Caracteritzat pel seu component lúdic i de col·laboració, l'espai permet investigar amb els materials, planificar, crear nous dissenys, usar materials comuns i buscar-los noves funcions, a través de propostes obertes i interdisciplinàries.

A "Creactivity", els nens i les nenes exploren els materials, es plantegen reptes, proven, comproven i comparteixen. Els tallers estan adreçats a grups d'estudiants de primària i secundària, d'entre 6 i 16 anys principalment, així com a grups familiars. Un facilitador guia els nens i les nenes a través d'un procés de creació, al qual els adults acompanyants, tant mestres com familiars, també estan convidats.

EduCaixa és el programa que engloba tota l'oferta educativa de l'Obra Social "la Caixa", i que té com a finalitat promoure i impulsar la transformació de l'educació i respondre així a les necessitats de la societat del segle xxi.
EduCaixa s'adreça a l'alumnat i al professorat d'educació infantil, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. El seu objectiu principal és promoure el desenvolupament competencial de l'alumnat i oferir a la comunitat educativa recursos, activitats i pràctiques educatives que compleixin aquest objectiu.