Octubre 25, 2020

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dones escrivien però no podien votarLa Biblioteca Municipal d’Eivissa celebra demà el dia de les dones escriptores amb l’exposició bibliogràfica ‘Quan les dones escrivien però no podien votar’.

La Biblioteca Municipals d’Eivissa celebra demà 15 d’octubre el dia de les dones escriptores i ho fa amb una exposició bibliogràfica i uns vídeos amb la lectura de relats a càrrec de diferents escriptores d’Eivissa. L’exposició bibliogràfica, sota el títol ‘Quan les dones escrivien però no podien votar’, romandrà oberta al públic a la Biblioteca Municipal d’Eivissa fins divendres 23 d’octubre.

S’exposaran obres de dones escriptores, algunes de les quals hagueren de publicar amb un pseudònim masculí, com Caterina Albert que signava com a Victor Català, George Sand qui en realitat es deia Amandine Aurore Lucile Dupin, Cecília Bohl de Faber, que signava com Fernan Caballero, Rosalia de Castro, Concha Espina, Grazina Deledda, Concepcion Arenal, Clementina Arderiu, Emilia Pardo Bazán, Maria Montessori, Jane Austen i les tres germanes Brontë que eren Charlotte, Emily i Ann.

D’altra banda, també es podrà seguir a través de la pàgina de Facebook de la Biblioteca d’Eivissa els vídeo relats a càrrec de Milagros Pierna, Fani Tur Riera i Iolanda Bonet, entre d’altres.

Recordar també que l'Escriptora del mes d'Octubre és una dona, l'escriptora catalana Care Santos, en el seu 50è aniversari.