Setembre 24, 2020

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajudes habitatge joveObert el termini per sol·licitar les ajudes de lloguer d’habitatge per a joves del municipi d’Eivissa fins al 29 de setembre.

El termini per sol·licitar les ajudes al lloguer per a joves de l’Ajuntament d’Eivissa estarà obert des de demà 9 de setembre fins al pròxim 29 de setembre, 15 dies hàbils després de la seva publicació al BOIB d’aquest dimarts 8 de setembre. Les bases de les subvencions es poden consultar a la sede electrònica del consistori.
L’Ajuntament d’Eivissa destinarà enguany una quantitat màxima de 100.000 euros a les subvencions al lloguer d’habitatge per a joves d’entre 18 i 35 residents al municipi. La quantia de la subvenció serà del 25 % de les mensualitats presentades correctament, agafant de referència la mitjana de les mensualitats presentades compreses entre l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2019.

Les persones interessades poden realitzar la sol·licitud de manera presencial al Registre d’Entrada de l’Ajuntament d’Eivissa amb cita prèvia, situat al carrer Canàries; o de manera telemàtica, amb certificat digital a través de la seu electrònica.
Per poder sol·licitar aquesta subvenció s’ha de complir, entre altres, requisits com tenir entre 18 i 35 anys i estar empadronat al municipi d’Eivissa amb una antiguitat mínima d’un any ininterromput; ser titular d’un contracte de lloguer d’habitatge en vigor; que la renda de l’habitatge sigui igual o inferior a 1.100€/mensuals; que els ingressos íntegres de la unitat de convivència no excedeixin de 22.558,77 euros anuals en el cas que estigui format per una persona adulta –quantitat que es pot revisar a l’alça per cada persona més que formi part de la unitat de convivència-; no ser propietari de l’habitatge on es resideix ni tenir parentesc de primer o segon grau amb l’arrendador.

Ajudes a estudiants i millors expedients
Els terminis per sol·licitar les ajudes per a estudiants de grau i formació professional i als premis de millors expedients també s'obren el 9 de setembre. Les persones interessades tenen 10 dies hàbils, fins al 22 de setembre per a sol·licitar-les.
L'Ajuntament d'Eivissa destinarà un total de 90.000 euros a les ajudes per a estudiants de grau i formació professional del municipi.
S'atorgaran un màxim de cent ajudes, cinquanta de 700 euros per als estudiants que realitzin els estudis a Eivissa i cinquanta de 1.100 euros per als estudiants que realitzin els estudis fora de l’illa.

Per poder sol·licitar aquesta subvenció s’ha de complir, entre altres, requisits com estar empadronat al municipi d’Eivissa amb una antiguitat mínima de 3 anys continuats, estar matriculat en centres de tot Espanya dels estudis universitaris de grau amb almenys el 80% dels crèdits en el pla d’estudis cursat, o cicles formatius de grau superior amb el 100% del curs.

Pel que fa als Premis als millors expedients acadèmics de batxillerat i cicles formatius, l’Ajuntament d’Eivissa destinarà una partida de 7.500 euros. S’atorgaran un màxim de quinze premis de 500 euros per a cada un dels premiats.