Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bloop Festival 2020La presentació del començament de l’edició d’enguany del Bloop International Proactive Art Festival Bloop ha estat a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, el director insular de Cultura, Miquel Costa, i el director del festival, Matteo Amadio.

El Bloop Festival inicia amb l’obra de l’artista Octavi Serra, situada al parc de Pau, la celebració de la dècima edició del Festival d’Art Proactiu Bloop Festival.
Per al regidor de Cultura, Pep Tur, ha volgut donar les gràcies als organitzadors del festival, BiokipLab i Matteo Amadio, ‘pel seu compromís d’engegar el festival enguany, just en un moment amb moltes dificultats logístiques degut a la pandèmia i en un any en que es celebra el desè aniversari del festival que no podem celebrar tal i com ens hagués agradat amb tota la importància que se li ha de donar a una cita artística que enguany compleix deu anys’.

Per altra banda, ‘enguany serà un festival molt diferent als que he viscut altres anys ja que no hi haurà un calendari específic, per la qual cosa s’aniran anunciant les activitats així com es vagin produint.
Es tracta d’una fita important, que són deu anys i ara mateix es tracta de gaudir d’aquesta cita. És art urbà, proactiu, art per a tothom i gratuït i és un art que ens fa pensar. Un fet que encaixa perfectament amb la idea de la cultura que duim endavant des d’aquest equip de govern’, ha apuntat el regidor de Cultura, Pep Tur.

Per la seva banda, el director insular de Cultura, Miquel Costa, ha destacat el compromís de les institucions amb aquest festival donat el seu interès cultural, artístic i turístic per a la ciutat.

El director del festival, Matteo Amadio, ha celebrat el fet d’arribar a poder celebrar deu anys d’un festival d’art i cultura on cap ciutadà ha tingut que pagar per poder gaudir de l’art urbà amb tallers, exhibicions i activitats que s’han celebrat a l’illa d’Eivissa.

El Bloop Festival tracta enguany la temàtica de La Memòria i la primera obra exposada, realitzada per l’artista Octavi Serra, ens fa pensar en ‘quin és el cost de la llibertat davant altres temes com són la salut’, ha destacat Amadio.
La resta d’obres s’aniran presentant en funció de l’arribada dels artistes participants a l’illa d’Eivissa.