Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Denúncies mascaretesLa Policia Local d’Eivissa interposa 156 denúncies durant els cinc primers dies de control de l’ús obligatori de la mascareta. 

La Policia Local d’Eivissa ha interposat un total de 156 denúncies a persones que no portaven la mascareta o que no feien un ús correcte d’aquest mètode de seguretat enfront de la COVID-19. Les sancions s’han dut a terme durant els cinc primers dies de control de l’ús obligatori de la mascareta. No obstant això, els agents han detectat un alt nivell de compliment per part de la ciutadania.

El passat 13 de juliol va entrar en vigor la Resolució de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears on s'estableix l'obligació de l'ús de la mascareta per als majors de sis anys en tot moment, tant per la via pública o als espais a l'aire lliure com en espais tancats d'ús públic o en les zones d'atenció al públic d'edificis, independentment que es pugui o no respectar 1,5 metres de distància interpersonal.

La Policia Local d’Eivissa va realitzar una campanya de caràcter informatiu durant la primera setmana i va començar a formular denúncies el dilluns 20 de juliol.

Des de la Policia Local recorden que la mascareta ha d'usar-se correctament: ha de cobrir des de part del septe nasal a la barbeta inclosa, de manera que tant les fosses nasals com la boca quedin cobertes.

L'incompliment de l'obligació d'usar la mascareta constitueix una infracció al Decret llei 11/2020 de 10 juliol, en concordança amb el Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny i la Llei 33/2011 de 4 d'octubre, general de sanitat, que se sanciona amb una multa de 100 €.