Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can BotinoAquest dimarts, els ajuntaments d’Eivissa, Palma i Maó s'han coordinat en una acció per fer un front comú i exigir al Govern de l'Estat que derogui la “Llei Montoro” i flexibilitzi la regla de despesa, per tal de permetre que els consistoris santejats puguin utilitzar les seves partides del romanent i superàvit de 2019, davant l’actual situació d’emergència.

En aquest sentit, cal recordar que, que en aquests moments de màxima dificultat, els ajuntaments estan incrementant la seva partida de despesa per pal·liar els efectes de la COVID-19, amb la premissa de poder donar la millor resposta possible a les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes d'aquestes ciutats.

Per aquest motiu, i davant la falta d'avanços en aquest sentit, els tres Ajuntaments insten al Govern central i al president de l'Executiu a retornar, de forma immediata, l'autonomia de gestió als consistoris que tinguin els seus comptes sanejats, per poder encarar l’actual situació d’excepcionalitat, amb màxima capacitat de resposta.

En el cas de l'Ajuntament d’Eivissa el superàvit del 2019 va ser d’uns 12 milions d’euros mentre el romanent de l’Ajuntament és de més de 20 milions d’euros

L'alcalde de la ciutat d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat també que "estem vivint un moment de màxima dificultat”. “Som un Ajuntament sanejat i, ara més que mai, no té cap sentit mantenir la regla de despesa" . En aquesta mateixa línia, Rafa Ruiz ha argumentat que el consistori que lidera disposa de "molts estalvis que provenen dels impostos que ha pagat la nostra ciutadania i que no es poden utilitzar". Ruiz ha afirmat que “vaig ser exigent amb el president Rajoy i ho seré per igual amb el president Sánchez. Des del PSOE es va ser molt crític des de l'oposició amb la llei i ara no té sentit l'immobilisme que ha adoptat la Ministra Montero. Demanam al president Sánchez que actuï.

L’alcalde de Palma, José Hila ha explicat que “es intolerable no rebre resposta per utilizar els remanents, demanam una resposta inmediata i que sigui més. Aquests diners estalviats durant anys ens han d’ajudar en un momento com l’actual”.

Per la seva part, el batle de Maó, Héctor Pons ha argumentat que "passen els dies i veiem que no es produeixen avanços en aquest sentit". Per altra banda, Héctor Pons ha recordat que "cada vegada estem suportant més despeses per pal·liar les efectes del Covid, estem assumint la neteja i la desinfecció dels espais públics i també estem donant resposta a l'augment de l'atenció social".